Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çok sayıda atama ve görevden alma kararı Resmi Gazete'de

Çok sayıda atama ve görevden alma kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Dışişleri Bakanlığı'nda 23 genel müdür yardımcısı ataması yapılırken Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Dışişleri Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Mustafa Geden ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) başkan yardımcıları Umut Serhat İdman ve Nurettin Kaya görevinden alındı.

  • Ege Postası
  • 17.03.2022 - 11:36

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugün yayınlanan kararlara göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan atama ve görevden almalar şöyle:

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU: Başkan yardımcıları Umut Serhat İdman ve Nurettin Kaya görevden alındı. Geçen ocak ayında da Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, TÜİK Başkanlığı görevinden alınmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Mustafa Geden görevden alındı. Teftiş Kurulu üyeliğine Ali Kemal Aydın, Ahmet Ergin ve Ferda Akkerman; Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine Rauf Engin Soysal, Murat Salim Esenli, Şakir Özkan Torunlar, Salih Mutlu Şen ve Ayşe Berris Ekinci; Araştırma Genel Müdür Yardımcılığı'na Aslan Alper Yüksel, Protokol Genel Müdür yardımcılıklarına Metin Ergin, Barkın Kayaoğlu ve Yusuf Turan Çetiner; Dış Politika Eşgüdüm Genel Müdür Yardımcılığı'na Erdeniz Şen; Orta Avrupa, İskandinavya ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı'na Muteber Kılıç; NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Volkan Öskiper; Diplomatik Arşiv Dairesi Başkanlığı'na Ayşe Selcan Şanlı; Suriye Genel Müdür Yardımcılığı'na Erdem Ozan; Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı'na Muhammed Mustafa Çelik; Asya Uluslararası Kuruluşlar Genel Müdür Yardımcılığı'na Oya Yazar; Amerika Genel Müdür Yardımcılığı'na Cem Utkan; Kuzey Afrika İkili Siyasi İşler Genel Müdür Yardımcılığı'na Hüseyin Barbaros Dicle; Irak ile İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı'na Anıl Bora İnan; Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcılığı'na Yavuz Kül; Enformasyon Genel Müdür Yardımcılığı'na Beliz Celasin Rende; Küresel Konular Genel Müdür Yardımcılığı'na Güçlü Cem Işık; Küresel ve İnsani Çalışmalar Genel Müdür Yardımcılığı'na Görkem Barış Tantekin; Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcılığı'na Yusuf Burak Rende; Andlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı'na Ferhat Alkan; Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcılığı'na Alper Aktaş; Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcılığı'na Fahri Türker Oba atandı.

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU: Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan görevden alındı.

TİCARET BAKANLIĞI: Bakan Yardımcılığı'na İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar atandı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM BAKANLIĞI: Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne Aytaç Yüksel, Yüksek Fen Kurulu üyeliğine Muzaffer Yıldırım getirildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI: Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman görevden alınırken yerine Selahattin Yazar atandı. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Cengiz Ekici, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Erol Uslu getirildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen görevden alındı, yerine Servet Canlı atandı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI: İş müfettişliklerine, yapılan sınavda başarı gösteren iş müfettiş yardımcıları Murat Ramazan İltar, Sadık Ortakcı ve Mahmut Keskin atandı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI: Eskişehir İl Müdürü Alper Sezer görevden alındı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ (TCDD): Yönetim Kurulu üyeliğine Metin Akbaş atandı.

DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ: Yönetim Kurulu üyeliklerine Mehmet Ateş ve Gökhan Evren atandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI: Ağrı İl Müftülüğü'ne Celal Büyük, Bursa İl Müftülüğü'ne Yavuz Selim Karabayır, Diyarbakır İl Müftülüğü'ne Lütfü İmamoğlu, Muş İl Müftülüğü'ne İbrahim Halil Demir, Yalova İl Müftülüğü'ne İlyas Yılmaztürk, Karabük İl Müftülüğü'ne Ercan Aksu, Aydın İl Müftülüğü'ne Hasan Güneş ve Artvin İl Müftülüğü'ne Mesut Harmancı atandı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar atandı. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.