Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den seçim kararı!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den seçim kararı!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “BBP, Cumhur İttifakı’nın bir bileşenidir. Biliyorsunuz geçtiğimiz seçimlerde bir ittifakın ikinci yolundan, yani AK Parti listelerinden seçime girmiştik. Önümüzdeki seçimlerle ilgili kararımız; Cumhur İttifakı ile birlikte Büyük Birlik Partisi kendi adı, amblemi ve adayları ile seçime katılacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 16.03.2022 - 15:42

Mustafa Destici, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Destici, AKP ve MHP'nin seçim mevzuatında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin sorular üzerine şöyle dedi:

“Bu Seçim Yasası, Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili ilkesel bir duruşumuz var: Yönetimde istikrar, temsilde adalet. Bu sistem ile birlikte yönetimde istikrar sağlanmıştır. Temsilde adaletin daha da güçlendirilmesi gerekir. Bunun için de baraj hiç olmamalı, oluyorsa da en fazla yüzde 3 olmalı diye bunu defaten dile getirdik, söyledik.

"BARAJIN YÜZDE 7'YE DÜŞÜRÜLMESİ YETERLİ DEĞİL"

Biz şimdi bu değişikliğe baktığımızda, sadece baraj yok, barajın yüzde 7’ye indirilmesi yeterli midir? Değildir. Daha önce, önce ittifaklara ayrılıyordu oylar, daha sonra ittifak içindeki partilere göre bölünüyor ve ona göre milletvekili çıkarılıyordu. Şimdi eski sisteme döndü. Her parti kendi aldığı oya göre milletvekili çıkaracak. Meclis’te grup kurmuş olma şartının kaldırılması ve 41 ilde teşkilatlanma devam ediyor, seçime katılmak için.

"BBP, CUMHUR İTTİFAKI İLE BİRLİKTE KENDİ ADI, AMBLEMİ VE ADAYLARI İLE SEÇİME KATILACAK"

BBP, Cumhur İttifakı’nın bir bileşenidir. Önceliğimiz Cumhur İttifakı’dır. Cumhur İttifakı’nın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hem de milletvekili seçimlerini kazanması için elbette ki var gücümüzle çalışacağız, uyumlu bir şekilde. Lakin biz, baştan itibaren şunu söyledik. Biliyorsunuz geçtiğimiz seçimlerde bir ittifakın ikinci yolundan, yani AK Parti listelerinden seçime girmiştik. Önümüzdeki seçimlerle ilgili kararımız; Cumhur İttifakı ile birlikte Büyük Birlik Partisi kendi adı, amblemi ve adayları ile seçime katılacaktır.

Milletvekili çıkarır mıyız, çıkaramaz mıyız, bu tartışmaların biz hepsinin dışındayız. Büyük Birlik Partisi’nin hem üye sayısında hem teşkilat sayısında hem sahada büyüdüğünü görüyoruz, güçlendiğini görüyoruz. Kendi adı, amblemi ve adayları ile seçime girdiğinde hem Cumhur İttifakı’na katkısı çok daha yüksek olacaktır; Cumhurbaşkanlığı seçimi başta olmak üzere. Hem de BBP de önümüzdeki seçimlerde büyük bir sıçrama gerçekleştirecek. Bugüne kadar almış olduğu en yüksek oyu alacak. Meclis’te de inşallah hatırı sayılır bir milletvekili sayısı ile de temsil edilecektir. BBP, Cumhur İttifakı içinde kendi adı, amblemi ve adayları ile yer alacak. BBP’nin kararı budur. Ama Cumhur İttifakı ile birlikte, dışında değil.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.