Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1059
%-0.04
Altın 2.279,320
%0.08
Bist-100 8,97
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin kadınlarından sert açıklama: O koltukları dar edeceğiz

CHP’nin kadınlarından sert açıklama: O koltukları dar edeceğiz

İstanbul Sözleşmesinin gece yarısı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle iptal edilmesine tepkiler giderek artarken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları da sözleşmenin iptalini bir basın açıklamasıyla protesto etti.

  • Ege Postası
  • 20.03.2021 - 17:52

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar’ın yaptığı basın açıklamasına CHP Kadın Kolları MYK üyeleri Nurşen Balcı ve Hatice Semerci, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Balçova CHP İlçe Başkanı Binnur Akın, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP İzmir İl Sekreteri Fulya Alçay, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, İl Yöneticileri ve İl Kadın Kolları Yönetimi katıldı. 

Nurdan Şenkal Uçar yaptığı açıklamada İstanbul sözleşmesinden Türkiye’nin çekilmesine sert tepki gösterirken “Demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyen, Cumhuriyet değerlerine savaş açan bu erkek egemen iktidara karşı mücadelemiz artarak devam edecek ve kazanan mutlaka biz olacağız” sözlerine yer verdi. Uçar’ın açıklamasında şunları ifade etti. 

KAZANAN MUTLAKA BİZ OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Mart Cumartesi tarihi itibarıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılacağını bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilan etti. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Sözleşme İstanbul'da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 121. toplantısında kabul edildi. 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzaya açılmış olması nedeniyle kısaca "İstanbul Sözleşmesi" olarak biliniyor. 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren sözleşmeyi imzalayan ilk ülke de Türkiye oldu. Sözleşmeye başından itibaren karşı çıkan kesimler Türk Aile yapısını bozduğunu öne sürdüler. Ve şimdi adı dahi İstanbul olan sözleşmeden cayan ilk ülke yine Türkiye oldu.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1 Aralık 1923 yılında İzmir’de yaptığı bir konuşmada “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur” diyor. Biz, bu sözün söylendiği tarihten 98 yıl sonra ülkemizde kadın erkek fırsat eşitsizliğini tartışıyoruz; İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılarla mücadele ediyoruz. Demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyen, Cumhuriyet değerlerine savaş açan bu erkek egemen iktidara karşı mücadelemiz artarak devam edecek ve kazanan mutlaka biz olacağız.

O KOLTUKLARI DAR EDECEĞİZ 

Neredeyse her gün bir kadının canına kıyıldığı Türkiye’de İstanbul sözleşmesinin kırmızıçizgileri olduğunu belirten ve sözleşmeyi kaldıranlara oturdukları koltukları dar edeceklerini söyleyen Nurdan Şenkal Uçar “ Kadın mücadelesi yalnızca kadınların da mücadelesi değil. İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak ve uygulanmasını talep etmek, kadınlar kadar erkeklerinde içinde yer alması gereken bir adalet ve insan hakkı mücadelesidir. İstanbul Sözleşmesi’nin öngördüğü haklar, en temel insan haklarıdır ve insan hakları asla tartışmaya açılamaz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, ülkemizde tüm kadınlar haklarını tek tek öğrenip savunana kadar sokak sokak gezeceğiz, anlatacağız, dertleşeceğiz. Haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. Kadınların ölmeyeceği, öldürülmeyeceği; hayatın her alanında daha fazla yer alacağı bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bugün neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü, tacize, tecavüze ya da farklı şiddet türlerine maruz kaldığı ülkemizde İstanbul Sözleşmesi, bizim kırmızıçizgimizdir. Bu çizgiyi aşanı, Sözleşme’yi uygulamak yerine kaldırmak isteyenlere oturdukları koltukları dar edeceğiz. Cesaret biziz, azim biziz, emek biziz, mücadele biziz. Biz kadınlarız; biz her iki kişiden biriyiz. Bu ülkenin onurlu ve mutlu yarınlarının yükseleceği eller, bizim ellerimiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak! Siz gideceksiniz! ” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.