Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yücel'den AK Partili Dağ'a sert yanıt: Sahibinin sesine göre kişneyerek...

CHP'li Yücel'den AK Partili Dağ'a sert yanıt: Sahibinin sesine göre kişneyerek...

AK Parti ile CHP arasında, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması kararına yönelik sert tartışmalar yaşanıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nun konuya ilişkin açıklamalarına yönelik "meymenetsiz" ifadelerini kullanmasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den aynı sertlikte yanıt geldi. Yücel, "Sahibinin sesine göre kişneyerek, ahlâksızca Sayın Genel Başkanımıza hakaret edenler bilsin ki, iplerini elinde tutan güçle birlikte, millete hesap vereceğiniz gün çok yakın." dedi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2021 - 17:33

EGEPOSTASI- Türkiye'nin, ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ yani İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasının yankıları sürerken, konuya ilişkin AK Parti ile CHP arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına, sosyal medyadan yaptığı videolu açıklama ile tepki gösterirken, "İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. #İstanbulSözleşmesi geri gelecek!" açıklamasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sert yanıt vermiş ve "Partisindeki tacizleri bile soruşturmayan meymenetsiz! Senin de siyasi ömrünün bitmesine az kaldı, İlk seçimlerde dostlarınla beraber çöplüktesiniz." ifadelerini kullanmıştı.

Dağ'ın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel isim vermeden aynı sertlikte yanıt verdi.

Yücel, sosyal medaydan yaptığı açıklamda şu ifadeleri kullandı;

"Sahibinin sesine göre kişneyerek, ahlâksızca Sayın Genel Başkanımıza hakaret edenler bilsin ki, iplerini elinde tutan güçle birlikte, millete hesap vereceğiniz gün çok yakın.

Ama bu, terbiyeden nasibini almamış lümpenler, istanbul sözleşmesini savunanlara ettikleri hakaretin muhataplarından birinin, kapısında kulluk ettikleri sarayın sahibinin kızı olduğunun farkında bile değiller.

Siz, korkularınız ve hakaretlerinizle kendi karanlığınızda boğulacaksınız. Biz, kadınlarla, gençlerle ve dostlarımızla özgür, eşit ve adaletli bir Türkiye inşa edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.