Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Merve Doğan’dan KPSS için suç duyurusu

CHP’li Merve Doğan’dan KPSS için suç duyurusu

Buca Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Merve Doğan, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın 31 Temmuz’da yapılan oturumlarının soruların çalındığında ilişkin şüpheler sonucunda iptal edilmesi hakkında ÖSYM eski Başkanı Halis Aygün ve sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 06.08.2022 - 10:14

CHP’li Merve Doğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

‘Adliye önünü mesken tuttuk’

“Görüldüğü üzere, ayrı meslek gruplarından ve sosyal statülerden gençler olarak Adliye’nin önündeyiz. Bu, pek şaşırtıcı bir manzara değil. Zîrâ 20 yıldır devletin başında olan kişilerin yönetim anlayışı nedeniyle Adliye önlerini mesken tutmak zorunda kalıyoruz. Bazen casusluk örgütü olarak faaliyet gösteren bir cemaatin kumpaslarına kurban edilmek istenen masum kişileri savunmak için buraya geliyoruz, bazen sosyal medyada hükümeti eleştirdiği için hakkında soruşturma başlatılan 15 yaşında bir kardeşimizi evine götürmek için burada buluşuyoruz, bazen görevini yaptığı için cezalandırılmaya çalışılan bir gazetecinin yanında duruyoruz… Bozdukları adalet düzeni yüzünden yaşanan mağduriyetlerin tamamını sayarak Adliye önü mesailerimize uzun süreler daha eklemek istemiyorum.”

‘Artık hayrete düşmüyoruz’

Bugün burada bulunmamızın nedeni, devletin tüm kurumlarının başına gelen âkıbeti yaşayan, içi liyakatsiz insanlarla doldurulan ÖSYM’nin düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda yaşanan soru hırsızlığı rezaleti hakkında suç duyurusunda bulunmak. Ne yazık ki AK Parti hükümeti yüzünden, sınav sorularının çalınmasına tepki verme konusunda da deneyimliyiz. Artık böyle skandallar bizi hayrete düşürmüyor. İktidar partisinin yönetim anlayışının hakim olduğu bir süreçte; bizi ancak işe yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırma ve torpilin dâhil olmaması şaşırtır. 

‘Adaleti hâkim kılacağız’

Elbette “Nasılsa alıştık” diyerek durumun kanıksanmasına izin vermeyeceğiz. Hiçbir çocuğun, gencin, kısacası hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakkını yedirmemek için yasal sınırlar içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Çocukları ve gençleri umutsuzluğa sürükleyen, hayattan bezdiren, onlara yurt dışına gitme hayalleri kurduran bu kişilerle yargı önünde er ya da geç mutlaka hesaplaşacağız. Bitmez sandıkları iktidarlarını ilk seçimde sandığa gömüp, ucu kendilerine dokunmaz sandıkları çirkinlikleri birer birer gün yüzüne çıkaracağız.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde; Türkiye’de yeniden adaleti, liyakati, umudu, güveni hâkim kılacağız. 

‘Umudunuzu kaybetmeyin’

KPSS hırsızlığı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bunu, yıllarca çalışıp çabalayan ve bileğinin hakkıyla devlet kadrolarında hizmet etmek isteyen yüz binlerce genç ve onların atama haberini duymayı heyecanla bekleyen aileleri adına yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hırsızlığın takipçisi olacağız. En geç 1 yıl içinde de seçimle ülke idaresini devralıp bu harami düzeni sona erdireceğiz. 

Kimse umudunu kaybetmesin. Adaletsizliğin tam karşısında durmaya daima devam edeceğiz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.