Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li kurmaylardan kamp değerlendirmesi

CHP’li kurmaylardan kamp değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İzmir Seferihisar’da gerçekleştirdiği TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları açılış programında önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 23.09.2022 - 16:57

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Seferihisar’da gerçekleştirdiği TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve  CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, kampa dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Salıcı: Üye sayımızda artış var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin üyesi sayısının ve oyunun artığını belirterek, “Hem üye sayımızda artış var, hem de Sayın Genel Başkanımızın ‘bize katılın’ çağrısı ile beraber toplumdaki sempatide bir artış var. O üye sayısının; toplumun farklı kesimlerine yani coğrafyanın tamamına yansımasını sağlayamaya çalışıyoruz. Bizim odağımız daha çok sadece merkezde değil aynı zamanda kırsalda da partimizin güçlenmesini sağlamak” dedi.

Öztrak: CHP’nin ekonomideki çözüm önerilerini anlattı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak,  “Türkiye İçin Yeni Bir Hikaye, Yeni Nesil Kalkınma Stratejisi” başlığı altında, CHP’nin Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı. Öztrak açıklamasında, “Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem; Cumhurbaşkanı tarafsız olacak, kuvvetler ayrılığı güçlendirilecek. Yeni bir Seçim Yasası çıkacak, milletin vekilini millet seçecek. Siyasi Ahlak Yasası Çıkacak, siyaset kirden arındırılacak. AB 23. ve 24. fasıllara uyum hemen sağlanacak. TBMM’de Bütçe Kesin Hesap Komisyonu kurulacak; harcamalarda şeffaflık ve hesap verebilirlik. Durum ve Hasar Tespit Komitesi kurulacak. Sadakati değil liyakati esas alan Personel Yasası çıkarılacak. Merkez Bankası’nın araç bağımsızlığına müdahale önlenecek. Kamu İhale Kanunu, şeffaflık ve rekabeti artıracak biçimde tadil edilecek.” dedi. 

Adıgüzel’den seçim güvenliği açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP’nin 2023 seçimlerine ilişkin hazırlığı hakkında bilgi vererek, “Altılı masanın karşılıklı dayanışmasıyla eksik olduğumuz bölgelerde iş birliği yapacağız. Biz diyoruz ki, her sandıkta en az bir CHP’li ama en az iki Millet İttifakı üyesi olacak” dedi.

Altay: Aday noktasında ağzımızdan laf çıkmaz 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Altılı Masa’nın göstereceği ortak cumhurbaşkanı adayına ilişkin, “Altılı Masa’nın adayı noktasında ağzımdan laf çıkmaz. Bu ehliyet bende yok. Ama CHP’nin bütün üyelerinin ve CHP’nin bütün seçmenlerinin adayı, Sayın Genel Başkan’ımızdır. Yakışan da odur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.