Dolar 32,3646
%0.15
Euro 34,9515
%-0.32
Altın 2.325,130
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan intihar mektuplarını Meclis’te okudu!

CHP’li Bakan intihar mektuplarını Meclis’te okudu!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada intihar eden polisleri ve jandarmaları anlattı, tek tek arkalarında bıraktıkları mektupları okudu.

  • Ege Postası
  • 08.04.2021 - 09:10

Polis ve jandarma personelinin intihar etmesinin nedenlerini sıralayan CHP’li Bakan, bir kez daha İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi: “Sevinç gözyaşları içinde yemin törenlerini seyreden analar babalar şimdi intihar eden çocuklarının cenazelerinde gözyaşı döküyor. Bu çocuklar sana emanetti Süleyman Soylu!”

İntiharın arkasında, otoriteyi baskı ve zulümle sağlayacağını düşünen komutan vardı

Afyon’da intihar eden 29 yıllık jandarma Hasbi İpek’in ailesine bıraktığı notu okuyan CHP’li Bakan, “Bu intiharın arkasında, otoriteyi personeline sevgiyle saygıyla değil, baskı ve zulümle sağlayacağını düşünen -aynı Emniyet teşkilatında olduğu gibi, aynı bugün ülkeyi idare eden zihniyette olduğu gibi- bir komutanı vardı” dedi.

Murat Bakan, intihar eden Cumhurbaşkanlığı’nda görevli 28 yaşındaki Mehmet Ali Bulut ile İstanbul’da görevli Halil Akkaya’nın da arkasında bıraktığı mektupları Meclis’te okudu.

‘Bu çocuklar sana emanetti Süleyman Soylu’

Bir kez daha İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Murat Bakan, “Süleyman Soylu, polis memurları haykırıyor, sesini duyuyor musun? Kendi çocuklarımız yarım saat eve geç geldiğinde gözümüz yollarda onların yolunu gözlüyoruz, nerede kaldılar, başlarına bir şey geldi diye. Sevinç gözyaşları içinde yemin törenlerini seyreden analar, babalar şimdi intihar eden çocuklarının cenazelerinde gözyaşı döküyor, arkalarından ağıt yakıyor. Süleyman Soylu, bu çocuklar sana emanetti!” diye konuştu.

Devletin polisi yerine AKP’nin polisini yaratma çabası

CHP’li Bakan polis ve jandarma personelinin intihar etmesinin nedenlerini sıralayarak, “Bu çocuklar terörle mücadelede, operasyonda şehit olmadılar, ecelleriyle ölmediler. Amir tahakkümünden, mobbingden, haftada 240-260 saat çalışmaktan, zorunlu kölelik sisteminden, FETÖ sonrası göreve başlattığınız komiser yardımcılarının devletin polisi yerine partinin polisini, AKP’nin polisini yaratma çabasından, orta doğu ülkelerinde dahi uygulanmayan 12/12 ve 12/24 çalışma sisteminden, haklarını koruyacak sendikaları, seslerini duyuracak kimseleri olmadığından intihar ediyorlar. Binlerce polisin psikolojisi bozuk, gerekli desteği alamıyor, seslerini duyuramıyor” dedi.

‘Bunun hesabını sormak milletvekili olarak boynumuzun borcu’

Polis ve jandarma teşkilatına seslenen CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz sesinizi duyuyoruz değerli kardeşim. Biz bu Mecliste sizin sesiniziz, hangi meslek grubundan olursa olsun bu ülkede bir adaletsizlik, bir zulüm varsa onun karşısındayız. Sizlere yapılan haksızlıkların, size yapılan zulmün; polisin, jandarmanın intiharına sebep olanlardan bunun hesabını sormak bu ülkenin bir milletvekili olarak boynumuzun borcudur. Polis Haftası’nda ‘polis onurumuz, polis şerefimiz’ demek yeterli değil. Şehit olduğunda arkasından ağlamak yeterli değil. Dirisinde bileceksin kıymetini. Dirisinde sorun dinleyeceksin, derdiyle dertleneceksin, sorununu sorun bileceksin. Polis hamasete tok.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.