Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Büyükşehir'e 'S Plaka' tepkisi

AK Parti'den Büyükşehir'e 'S Plaka' tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen 'S Plaka' ihalesine tepkiler gelmeye devam ediyor. TBMM’de yaptığı açıklamayla Büyükşehir'e tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkıpınar’ın ardından ihaleye bir tepki de AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan geldi. Dağ, CHP’nin seçim vaatleriyle çeliştiğini belirterek, “CHP seçimden sonra üç maymunu oynuyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2021 - 14:14

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda çıktığı, kamuoyunda büyük tepkilere neden olan ve daha sonra mahkeme kararıyla iptal edilen S Plska ihalesine ikinci kex çıkıyor.  Servis şoförleri başta olmak üzere İzmir siyasetinin muhalefeti AK Parti kanadından birçok kez eleştirilen ihaleye tepkiler gelmeye devam ediyor. Büyükşehir’in çıktığı ‘S Plaka’ ihalesine AK Parti İzmir Milletvekilli Yaşar Kırkpınar’ın ardından ve AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan da tepki geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından hukuka uygunluk taşımadığı gerekçesiyle iptal edilen ‘S Plaka’ ihalesine 28 Nisan tarihinde ikinci kez çıkma kararı almıştı.  

“VERMİŞ OLDUĞUNUZ SÖZLERİN ARKASINDA DURMANIZI İSTİYORUZ”

İhaleye illişkin tartışmalar devam ederken AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TBMM yaptığı açıklamayla  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmişti.  Kırkpınar, servis şoförlerinin art arda mağdur edildiğini ifade ederek, “Bu servisçi kardeşlerimizle birkaç kere toplantı yaptınız ve yapmış olduğunuz o toplantıda,  vermiş olduğunuz sözlerin bugün tam tersini sizin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanınız Tunç Soyer yapıyor. İşte bu kardeşlerimiz, bu binlerce kişiye ekmek ulaştıran bu sektörümüzün temsilcileri bugün mağdurlar. Mağdurlar, sadece bu kadar değil 2. ve 3. kademe servis sektörümüzde bu işten mağdur oluyor ve mağduriyet duyuyor. Bizlerin sizlere seslenmesi, bu servisçi kardeşlerimizin problemlerinin çözülmesi bunların o servis plakası alanlarının, paralarının geri iade edilmesi ve bu ihalelerinde iptal edilmesi,  bu servisçi kardeşlerimizin sorunlarını, mağduriyetlerinin giderilmesidir. Biz sizlerin vermiş olduğunuz sözlerin arkasında durmanızı istiyoruz. Bunu sadece biz değil İzmir’de 250 bin vatandaşımızın etkilendiği bu sektörün temsilcileri adına  buradan TBMM’nin çatısı altından sizlerden talep ediyorum” demişti.

“SERVİSÇİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR”

Kırkpınar’ın ardından  AK Parti Medya ve Tanıtım Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, sosyal medya hesabından  Yaşar Kırkpınar’ın paylaştığı videolu mesajı alıntılayarak ihaleye tepki gösterdi. CHP’nin üç maymunu oynadığını belirten  Dağ, şu ifadeleri kullandı; “CHP, seçim öncesi vaatlerde bulunup seçimden sonra üç maymunu oynamaya devam ediyor. Servisçilerimizin plaka sorununu 6 ay içerisinde çözeceğini söyleyenler, bırakın çözmeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi eliyle servisçilerimizi mağdur etmeye devam ediyor. Özetle CHP, CHP olmaya devam ediyor.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.