Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan Hulusi Akar' sordu: Er Kemal Güler neden öldü?

CHP’li Bakan Hulusi Akar' sordu: Er Kemal Güler neden öldü?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kemal Güler’in Uludere’de askerliğini yaparken hayatını kaybetmesini Meclis’e taşıdı.

  • Ege Postası
  • 19.12.2021 - 11:05

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden 2020 yılında mezun olduktan sonra tecilini bozdurarak uzun dönem yedek astsubay olarak askere giden 23 yaşındaki Kemal Güler, Şırnak Uludere’de 4 Aralık 2021 günü hayatını kaybetti.

İzmir Menemen’de yaşayan ailesine, önce Kemal Güler’in çatışmada yaralandığı ve hastanede olduğu, ailenin Güler’i görmek istemesi üzerine ise yaşamını yitirdiğinin söylendiği ifade edildi. Güler’in ailesi, Kemal Güler’in intihar ettiğine inanmıyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

‘Bu şüpheli bir ölüm’

Bakan önergesinde, Güler’in kardeşi Fidan Özdemir basına verdiği demece de yer verdi: “Orada astsubay olarak kalmak istiyordu. Bu nedenle benden sürekli kitap isterdi. Muvazzaf kalabilmek için her şeyi yapıyordu. Annemden 3 tepsi börek istemişti. İntihar edecek kişi yemek istemez, sınava hazırlanmaz. Psikolojisini mi bozdular, o gün biriyle kavga mı etti, herhangi bir sorun ya da ihmal mi vardı? Biz bunları öğrenmek istiyoruz. Kemal’in neden böyle bir şey yaptığını bilmek istiyoruz. Bizi artık aydınlatsınlar. Şu an elimiz kolumuz bağlı. Kemal için çıkıp ‘bu sebepten dolayı intihar etmiş olabilir’ de diyemiyorlar. Yaşanan bu durumları kamuoyuna duyursunlar. İnsanlar çocuklarını sapasağlam askere gönderiyor. İntihar olsa bile bir ihmal söz konusu. Kardeşim psikolojisi sağlam bir şekilde gitti. Bu olayları saklamaları gereksiz. Kamuoyu oluşursa daha çabuk olay çözülür ve biz kardeşime ne olduğunu daha çabuk öğrenebiliriz.” 

CHP’li Bakan, Hulusi Akar’a sordu:

1-) Kemal Güler neden hayatını kaybetmiştir?

2-) Kemal Güler’in ailesinin yaptığı açıklamalar da dikkate alınarak; Kemal Güler’in hayatını kaybettiği olayla ilgili idari soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa detayı nedir? Başlatılmadıysa gerekçesi nedir?

3-) Kemal Güler’in ailesine neden önce “Çocuğunuz çatışmada yaralandı, şu an hastanede” denilmiş, hemen ardından ise intihar ettiği ve hayatını kaybettiği bildirilmiştir? Bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.