Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli: Türk ekonomisi sert kuşatma altında

Bahçeli: Türk ekonomisi sert kuşatma altında

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türk ekonomisi sert kuşatma altındadır" dedi. Mevcut durumun ekonomik temeli olmadığını söyleyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu ve TÜSİAD'a da tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2021 - 17:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomideki dalgalanmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

"Türk ekonomisi sert kuşatma altındadır" diyen Bahçeli, oluşan tablonun ekonomik temeli olmadığını söyledi.

Fiyatların tırmanışının ekonominin teorik kalıplarına aykırı olduğunu dile getiren Bahçeli, "Döviz yükselirken borsanın düşmesi, üstelik piyasalarda anormal oynaklıkların kısır döngü içinde artış sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye’nin düşmanca bir senaryoya maruz kaldığına bariz işarettir" dedi.

Bahçeli, "Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz kuru arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete yönelik ekonomik suikastla bağlantılıdır" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU VE TÜSİAD'A TEPKİ

MHP liderinin hedefinde "Sandık gelirse döviz düşer" diyen Kılıçdaroğlu ve bugün bir açıklama yapan TÜSİAD da vardı. "Dik duruşumuzu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" ifadelerini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler karşı çıksa da yeni ekonomi programı başarılı olacaktır. TÜSİAD’ın sorunlu açıklaması, Kılıçdaroğlu’nun TÜSİAD’la paslaşması, erken seçim dayatması, fiyat ve döviz kuru artışının siyasileştirilip istismar hattının kurulması kararlılıkla mücadele edilmesi gereken ve sessiz kalınmasının fahiş sonuçlara neden olacağı menfur bir durumdur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.