Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarihi yürüyüşe katıldı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarihi yürüyüşe katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; CHP Gençlik Kolları ve partililer ile birlikte, Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünde, Afyonkarahisar Çakırözü Köyü’nden Kocatepe Anıtı’na “Zafer Yolu” Yürüyüşü yaptı. Kocatepe Anıtı’na çelenk bırakan Kılıçdaroğlu, “Onlara büyük borcumuz var. O borcun bize yüklediği bir yükümlülük var. O yükümlülüğün temel normu da önümüzdeki yüzyılda Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırmaktır. Bunun için de her birimiz, geçmiş ayrılıklarımıza bakmadan daha sağlıklı ve daha güzel bir geleceği inşa etmek için mücadele etmeliyiz. O mücadelenin başlangıcı da burası olsun diyorum” dedi. Uysal ise “Bize bıraktığı emanetleri ilelebet yarınlara taşımak adına hep beraber büyüttüğümüz bir umut var, bir irade var. Bunu da en kısa sürede zirveye taşıyacağımızdan eminim” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 26.08.2022 - 08:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü için organize edilen Zafer ve Anma Yürüyüşü ikinci gününde de coşkuyla devam ediyor. Tarihi yürüyüşün Çakırözü- Kocatepe etabına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Uysal, CHP Gençlik Kolları üyeleri, partililer ve vatandaşlar ile birlikte; Türkiye’nin kurtuluş mücadelesinin en kritik harekatlarından Büyük Taarruz’un 100’üncü yıl dönümünde tarihi yürüyüşün 14 kilometrelik Çakırözü Köyü’nden Kocatepe Anıtı’na yürüdü.

Beş saatten uzun süren yolculuk boyunca marşlar, şarkılar, türküler söylendi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşe katılmak üzere bugün Afyon’a geldi. Kılıçdaroğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer karşıladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarihi yürüyüş öncesinde Şuhut’taki Atatürk Anı Evi’ni ziyaret etti.

Burada meşalelerle karşılanan Kılıçdaroğlu ve Uysal anı defterine ayrı ayrı düşüncelerini yazdı.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Evi’ndeki anı defterine şunları yazdı:

“Büyük Taarruz’un karargahında Türkiye’nin bağımsızlığını ve kurtuluşunu savunanların karargahında olmak gelecek için umutlarımızı artırıyor. Tüm şehitlere, gazilere Allahtan rahmet diliyor; onları saygı ile anıyorum.”

Uysal ise anı defterine şunları kaydetti:

“Büyük Atatürk, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Anadolu’ya taşıdığınız cesaret ve iradenin zirveye ulaştığı Kocatepe’ye aynı heyecanı yaşamak için yürüyoruz. Emanetiniz Türkiye Cumhuriyeti Devletini yeni bir yüzyılda ışık tuttuğumuz değerler ile taşıyacağız. Başta manevi huzurlarında hissettiğimiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Büyük Taarruz’un 100. Yılında tüm mücadele arkadaşlarınızı saygı ve rahmetle Şuhut Atatürk Evi’nde anıyorum.”

KILIÇDAROĞLU VE UYSAL, ZAFER YOLU YÜRÜYÜŞÜ’NÜ SABAHA KARŞI TAMAMLADI…

Ziyaretin ardından Kılıçaroğlu ve Uysal Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların oluşturduğu kafileyle 400 kilometrelik tarihi yürüyüşün 14 kilometrelik Kocatepe Zafer Yürüyüşü etabına katıldı.

Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümünde Afyonkarahisar’ın Çakırözü Köyü’nden, Kocatepe Anıtı’na kadar yürüdü. Beş saatten fazla süren; ellerde Türk bayrakları, marşlar, türküler söylenerek ve sloganlar atılarak kat edilen yol boyunca Kılıçdaroğlu’na, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Gençlik Kolları, partililer ve vatandaşlar eşlik etti. 

Kılıçdaroğlu ve Uysal, yürüyüşün belli noktalarında durarak yurttaşlar ile selamlaştı ve sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Kocatepe Anıtı’na yaklaşık 1 kilometre kala mola verdi. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yemek aracından tahrana çorbası ve mısır ekmeği aldı. Kılıçdaroğlu ve Uysal, sabah saat 04.45’te Kocatepe Anıtı’na geldi ve anıta çelenk bıraktı.

"BİR UMUT VAR, BİR İRADE VAR"

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Büyük Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da, Bandırma Vapuru ile Anadolu’ya taşıdığı cesaret ve iradenin, zirveye çıktığı Kocatepe’den akarak 9 Eylül’de düşmanın denize dökülmesi ile beraber genç Türkiye Cumhuriyeti’nin yolu açılmıştır. Biz de bu anlamlı yürüyüş ile beraber iliklerimize kadar; kıt kanaat imkanlarla, ‘iman varsa imkan da vardır’ diyerek yürüyen ecdadımızı andık. Bir kez daha büyük lider, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında tüm mücadele arkadaşlarını, silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyoruz. Bize bıraktığı emanetleri ilelebet yarınlara taşımak adına da bugün hep beraber büyüttüğümüz bir umut var, bir irade var. Allah’ın izniyle, milletimizin de desteği ile bunu da en kısa sürede zirveye taşıyacağımızdan eminim. Büyük Taarruz’un 100. yılı hepimiz için kutlu olsun.”

“BİZE DÜŞEN GÖREV, İKİNCİ YÜZYILDA TÜRKİYE’Yİ, CUMHURİYETİ; DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRMAK”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

“100 yıl geçti. Yeni bir yüzyıla başlıyoruz. 100. yılda burada olmaktan, bir önceki yüzyılın atmosferini yaşamak için burada olmaktan son derece mutluyum.

Önümüzdeki yüzyıla bakmalıyız. Daha güzel bir Türkiye’de yaşamak için; bağımsız, demokratik bir Türkiye’de yaşamak için bizden öncekiler hayatlarını verdiler. Düşmanla göğüs göğüse mücadele ettiler ve bugünkü bağımsız Türkiye’yi kurdular. Bize düşen görev, ikinci yüzyılda Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak.

Biz, önümüzdeki kuşaklara güzel bir Cumhuriyet, demokrasisi gelişmiş bir Cumhuriyeti bırakmak zorundayız. O nedenle 100 yıl sonra burada olmaktan son derece mutluyum. Ve biz önümüzdeki yüzyılda çok daha güzel bir Türkiye’yi el birliği ile gönül birliği ile kuracağız. Hayatlarını veren, şehit olan şehitlerimize; gazilerimize minnet borçluyuz. Onları rahmetle anıyoruz, saygıyla anıyoruz. Onlara büyük borcumuz var. O borcun bize yüklediği bir yükümlülük var. O yükümlülüğün temel normu da önümüzdeki yüzyılda Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmaktır. Bunun için de her birimiz, geçmiş ayrılıklarımıza bakmadan daha sağlıklı ve daha güzel bir geleceği inşa etmek için mücadele etmeliyiz. O mücadelenin başlangıcı da burası olsun diyorum.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU, AFYON’DA ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, 15 kilometrelik yürüyüşünün ardından Kocatepe Anıtı’nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Yüzbaşı Bayburtlu Agah Şehitliği ve Giresunlular Şehitliği’ne gitti. Kılıçdaroğlu, şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.