Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç'tan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a TCK 216 tepkisi

CHP'li Kılıç'tan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a TCK 216 tepkisi

Şarkıcı Gülşen ve gazeteci İbrahim Varlı’ya TCK 216 maddesince halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan soruşturma başlatılmasının ardından Av. Sevda Erdan Kılıç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a tepki göstererek “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu sizin gibi düşünmeyenlere mi işliyor?” diye sordu.

  • Ege Postası
  • 25.08.2022 - 15:54

EGEPOSTASI- Şarkıcı Gülşen’nin Nisan ayında İstanbul Yenikapı’da verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözlerin yer aldığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından İstanbul Başsavcılığı re’sen soruşturma başlatmasının yankıları sürüyor.

Öte yandan yine benzer bir açıklamadan dolayı gazeteci ibrahim Varlı’nın da hakkında soruşturma başlatıldı.

Her iki isme de iktidar cephesinden tepkiler gelirken ve soruşturmalar başlatılırken bir konuşmasında ‘Namaz kılmayan insan öldürülmeli’ sözlerinden dolayı imam Halil Konakçı hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmaması da tepkileri beraberinde getirdi. 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, şarkıcı Gülşen ve gazeteci İbrahim Varlı hakkında TCK 216 "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatılmasını hatırlarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu: “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu sizin gibi düşünmeyenlere mi işliyor?” diye sordu.

CHP'li Kılıç sosyal medya hesabı üzerinden "Gazeteci #İbrahimVarlı ve şarkıcı #Gülşen’e TCK 216’dan re’sen soruşturma başlatılmış. Bu TCK 216, yani “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu” sadece sizin gibi düşünmeyenlere mi işliyor?" paylaşımını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.