Dolar 32,5539
%0.02
Euro 34,8382
%-0.08
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Sertel'den AK Parti ve MHP'ye 'şehit' tepkisi: Yalan söylemeyin, size soruyorum?

CHP'li Sertel'den AK Parti ve MHP'ye "şehit" tepkisi: Yalan söylemeyin, size soruyorum?

Dün Bursa'da düzenlenen EYP'li saldırı ile şehit olan infaz koruma memuru Cengiz Yiğit son yolculuğuna uğurlandı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cengiz Yiğit için düzenlenen törendeki fotoğrafı paylaşarak isim vermeden AK Parti ve MHP'ye tepki gösterdi. Sertel, "Kardeşimizin tabutuna “Şehit”, yazıyorlar. Konuşurken “şehit” diyorlar. Güvenlik sınıfına geçişlerini reddettikleri, İdari hizmetler sınıfında tuttukları İnfaz koruma memurlarına şehit maaşı bağlamıyorlar." dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 09:05

EGEPOSTASI- Bursa’da dün sabah infaz koruma memurlarını taşıyan servise uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda şehit olan infaz koruma memuru Cengiz Yiğit, Bursa'da düzenlenen resmi törenin ardından son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Ağrı'ya gönderildi. Tören sonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da tabutu omuzladılar.

"YALAN SÖYLEMEYİN, SİZE SORUYORUM"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cengiz Yiğit'in omuzlarda taşındığı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Atila Sertel, infaz ve koruma memurlarının ‘emniyet hizmetleri sınıfına’ dahil edilmesi için verdiği kanun teklifinin, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak tepki gösterirken paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Kardeşimizin tabutuna “Şehit”, yazıyorlar. Konuşurken “şehit” diyorlar. Güvenlik sınıfına geçişlerini reddettikleri, İdari hizmetler sınıfında tuttukları İnfaz koruma memurlarına şehit maaşı bağlamıyorlar. Yalan söylemeyin, size soruyorum, ailesine şehit maaşı bağlayacak mısınız?"

"YASADAN YARARLANARAK AİLESİNE ŞEHİT MAAŞI BAĞLANIYOR"

CHP'li vekil Sertel daha sonra bir paylaşım daha yaparak, "2012 yılında TBMM’de yapılan yasal değişiklik ile terör saldırısında ölen siviller de şehit sayılıyor ve şehit maaşı bağlanıyor. İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit güvenlik sınıfında değil idari hizmetler de, ancak bu yasadan yararlanarak ailesine şehit maaşı bağlanacak." dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, sayıları 70 bini bulan infaz ve koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesini sağlayacak kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’na görüşülmüştü. 9 Kasım 2021 Salı günü görüşülen kanun teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmişti.  Teklif kabul edilseydi 'Genel İdari Hizmetler’ sınıfı altında görev yapan infaz ve koruma memurları, ‘Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na dahil edilerek, ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirilmeler yapılmış olacaktı.

PARTİLER ÜSTÜ MESELE

Atila Sertel infaz ve koruma memurları için verdiği kanun teklifi hakkında şunları söylemişti;

“Zor koşullarda çalışan infaz ve koruma memurları öncelikle büro memurlarının da içerisinde yer aldığı ‘Genel İdari Hizmetler’ sınıfından ayrılarak ya kendilerine ayrı bir sınıf ihdas edilmesini ya da emniyet hizmetleri sınıfında yer almayı istiyor. Bu hak ettikleri sınıflandırma ile birlikte özlük haklarının önemli bir bölümüne kavuşmuş olacaklar. Bunun yanında; sözleşmeli-kadrolu personel ayrımının ortadan kalkması, görev tanımlarının netleştirilmesi, yıpranma hakkının geriye doğru işletilmesi, tüm personele 3600 ek gösterge verilmesi ve fazla mesai durumunda ücret hakkı tanınması gibi çok sayıda sorun ve talepleri var. Hapishanelerde, zor koşullarda görev yapan infaz ve koruma memurları kimi zaman öldürülüyor, kimi zaman dövülüyor bütün bunlara rağmen özveriyle görev yapıyorlar. İstedikleri iktidarın kendilerini duyması, sorunlarına çözüm üretmesi. Partiler üstü gördüğüm bu kanun teklifinin AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla 9 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edileceğine inanıyorum.”

BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Sertel, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmüş ve infaz koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve itfayeciliğin meslekten sayılması hakkında da konuşmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.