Dolar 32,2870
%-0.16
Euro 34,7854
%-0.07
Altın 2.387,020
%-0.27
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kritik toplantı sona erdi: Salıcı ‘istifa genelgesi'yle ilgili ne dedi?

CHP İzmir’de kritik toplantı sona erdi: Salıcı ‘istifa genelgesi'yle ilgili ne dedi?

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında, il yönetim üyeleri ve ilçe başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddesinin ise önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının Haziran ayına kadar istifa etmeleri yönünde çıkarıldığı iddia edilen genelge olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2022 - 17:39

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve CHP Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında, il yönetim üyeleri ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddesinin ise seçim çalışmaları ve önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının Haziran ayına kadar istifa etmeleri yönünde çıkarıldığı iddia edilen genelge oldu.

CHP Genel Merkez’in 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının, seçim döneminde parti içerisinde kaosa neden olmaması için Haziran ayına kadar istifa dilekçelerini sunmaları yönünde bir genelge çıkardığı iddia edilmişti.

 Edinilen bilgilere göre; toplantıda, genelge iddiaları gündeme geldi ve Salıcı, istifa yönünde bir genelge olmadığını belirterek iddiaları yalanladı. Salıcı’nın ayrıca henüz seçim dönemine girilmediğini söylediği ifade edildi.

Genelgeye ilişkin ilçe başkanları tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Salıcı’nın, 'Öyle bir şey yok. Asparagas haber. Böyle bir genelge olsa ben ve sayın Selin hanım imzalarız. İkimiz de bunun gerçek olmadığını söylüyoruz. Tek odağınız seçimler olsun, çalışmalarınızı rahatlıkla yapın' dediği belirtildi.

'SANDIKLARI GÖZDEN GEÇİRİN'

Toplantıda gündeme gelen bir diğer gündem maddesinin de seçim çalışmaları olduğu öğrenildi.

Salıcı’nın seçime yönelik olarak örgütün sahada aktif olarak çalışması talimatı verdiği ifade edilirken şimdiden sandık görevlileri için çalışma yapılması ve bu konuda titiz davranılması gerektiğini söylediği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre; Salıcı, sandık çalışmalarının hızlı ve detaylı yapılması, kayıtların gözden geçirilerek yenilenmesi ve sandık görevlilerine detaylı eğitim verilmesi yönünde talimat verdi.

SALICI: İZMİR’DE NE ZAMAN KONUŞTUM?

Öte yandan; Salıcı’nın toplantı sonrasında, basın mensuplarının sorularına ilişkin tutumu dikkat çekti.

Kendisine soru sormak isteyen basın mensuplarının olduğu alanı geçerek arabasına yöneldi. Bu sırada kendisine soru sormak isteyen basın mensubunun sözünü “Kendinizi hiç yormayın” diyerek kesen Salıcı, “Siz benim İzmir'de açıklama yaptığımı hiç duydunuz mu” dedi İzmirli basın mensuplarının sorularını yanıtlamayacağını belirterek İl Binası'nı terk etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.