Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan AK Partili o belediye başkanına sert tepki: Yazıklar olsun

CHP'li Purçu'dan AK Partili o belediye başkanına sert tepki: Yazıklar olsun

Süleymanpaşa Belediye Başkanı AK Partili Cüneyt Yüksel, Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin; CHP’li belediyelere hükümet tarafından ayrılan bütçe ile AK Parti’li belediyelere ayrılan bütçe arasındaki farkla ilgili eleştirilerine yanıt verirken, CHP’li belediye başkanlarının talepleri için “çingenelik” ifadesini kullanarak, ayrımcılık yaptı.

  • Ege Postası
  • 14.01.2022 - 10:31

AK Parti’li belediye başkanının skandal ifadesine sert tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Bir etnik kökenin hakaret ifadesi olarak kullanılması asla kabul edilemez. Yıllardır siyaset yapan, Roman mahallesinden oy alan bir belediye başkanına bu çirkin söylemleri hiç yakıştıramadım. Etnik kökenimizi aşağılayan bu kişiyi esefle kınıyorum. Siyasetçilerin davranış kalıplarını “çingenelik” olarak nitelendirmek, bir belediye başkanına asla yakışmıyor.”

“Bin bir vaatlerde bulunup oylarını aldığınız Roman vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeyip, bir de aşağılıyorsun! Yazıklar olsun sana!” diyerek tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun yanında açıklamaya katılan Roman vatandaşlar, AK Parti’li Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e: “Romanlar sana hakkını helal etmiyor” diye haykırdı.

CHP’li Purçu, “AKP yıllarca Romanlara seslendi, seçim zamanında Romanlarla bir araya gelip, güya Roman açılımı gerekçesiyle kendilerinden oy aldı, hala “çingene” gibi çirkin ifadelerden, ayrımcılık yapmaktan bıkmadı. AKP bir türlü üslubunu düzeltemedi!” diyerek, AK Parti’li yöneticilerin siyasi üslubunu eleştirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.