Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Kılıç'tan araştırma önergesi: Karaburun'un 'elektrik sorunu' TBMM'de

CHP'li Kılıç'tan araştırma önergesi: Karaburun'un 'elektrik sorunu' TBMM'de

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, “İzmir’in Karaburun İlçesi’nin elektrik sorununu” Meclis gündemine getirdi. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. 

  • Ege Postası
  • 13.01.2022 - 14:52

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İzmir’in Karaburun İlçesi’nde sık sık yaşanan elektrik kesintileri hakkında TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu. Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 450 megavatlık rüzgar enerji santrali ile Türkiye’nin en fazla enerji üreten ilçelerinin başında gelen Karaburun’da yaşanan elektrik kesintilerinin artık vatandaşlar tarafından katlanılamayacak boyutlara ulaştığını vurguladı. 

Altyapının yetersiz olması, elektrik direkleri ve tellerinin eski olmasının, yağmur ve fırtına gibi hava olaylarında özellikle köylerde 5-6 saate varan elektrik kesintilerine neden olduğunu belirten Kılıç, sürekli yaşanan elektrik arızaları ve elektrik tellerinden kaynaklı çıkan yangınların, yöre halkının hem maddi hem manevi yönden büyük zararlar görmesine neden olduğunu kaydetti ve “Konutlarda ve işyerlerinde elektronik eşyaların bozulduğu, evinde tıbbi cihaza bağlı yaşayanlar için ciddi risk oluşturduğu, zaman zaman çıkan yangınlarda zeytinlikler ve tarlalardaki mahsullerin yandığı, yöre halkı tarafından sıkça dile getirilmektedir.” dedi.

YILLARDIR ÇÖZÜME KAVUŞMADI

Karaburun’daki hemşehrileri ve muhtarların GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından sağlanan hizmette yaşanan bu elektrik kesintilerini defalarca CİMER ve Kaymakamlığa imza toplanmak suretiyle şikayet ettiklerini dile getiren Kılıç, bütün bu şikayetlere rağmen bu sorunun yıllardır çözüme kavuşturulamadığını bildirdi. 

Kılıç, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş’den 2021 yılı içerisinde yapılan açıklamada; “Yarımadada yaşanan sıkıntıyı gidermek için 2021 yılında yoğun bir yatırım programını etap etap devreye alacağız. Şebeke altyapı ve bakım yatırımını 2021 yılında dört kat artıracağız.” denilmesine rağmen, 2021 yılı bitip 2022 yılına girilmiş olmasına rağmen bu soruna hala bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Kılıç ayrıca Türkiye’nin en batısı olan noktada, dağlarında onlarca rüzgar enerji santralinin çalıştığı, üretilen elektriğin ülkeyi aydınlattığı Karaburun’da 2022 yılında elektrik sıkıntısı yaşanıyor olmasının trajikomik bir olay olduğunu kaydetti.

"DEVLETİN YAPTIRIM GÜCÜNÜN SORDULANMASINA NEDEN OLUYOR"

“Bilirkişi tarafından GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin kusurlu bulunmasına rağmen hala altyapı yatırımlarını yapmaması ise devletin yaptırım gücünün sorgulanmasına neden olmaktadır” diyen Kılıç, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin Karaburun'a bakan bir mühendisinin olmaması, mühendislik işleriyle ilgili Çeşme'ye gidilmek zorunda kalınması da şirketin bu sorunu çözme konusundaki bakış açısını gösterdiğini vurguladı. 

Kılıç, “Bu bilgiler çerçevesinde; İzmir’in Karaburun ilçesinde ve köylerinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin nedenlerinin belirlenmesi, elektrik arızaları ve kopan elektrik tellerinin çıkardığı yangınların önlenmesi ve elektrik kesintileri ile yangınların bir daha yaşanmaması adına alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasa’nın 98 inci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.