Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Polat: Sayın Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum

CHP'li Polat: Sayın Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlayacak olan, 'Ardahan'ın Çılgın Projesi' olarak nitelendirilen Ilgar Tüneli’nin geldiği aşamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sordu. Önergenin hiçbir sorusuna cevap vermeyen Bakanlık, tek cümle ile yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 21.07.2022 - 10:03

Bakanlığın cevabını “ciddiyetsizlik” olarak tanımlayan Polat, “Bu yaklaşım, en önemli hükümet denetimi araçlarından biri olan yazılı soru önergelerinin etkisizleştirilmesidir. Sayın Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum” yorumunda bulundu. 

ARDAHAN ZİYARETİ

Mahir Polat Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3-4-5-6 Haziran tarihleri arasında, Büyükşehir olmayan 51 ilde yürüttüğü "Sorunu Biliyoruz, Çözeceğiz" adlı saha çalışması kapsamında Ardahan’a ziyarette bulunmuştu. Ardahan’ın altı ilçesinde de esnafların yanı sıra odaları, birlikleri, kooperatifleri, sınır kapılarını, hayvan pazarını da ziyaret eden Polat, vatandaşların şikayetleri üzerine bir türlü bitirilmeyen Ilgar Tüneli hakkında soru önergesi verdi.

400 METRE BİLE İLERLEYEMEMİŞLER

Konuya ilişkin olarak Mahir Polat, “2017 yılında temeli atılan, Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlayacak olan, 'Ardahan'ın Çılgın Projesi' olarak nitelendirilen Ilgar Tüneli’nin 2019 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Ancak bugün itibariyle ortada ne tünel var ne de bağlantı yolları. 400 metre bile ilerleyememiş proje. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Ilgar Tüneli projesinin ne aşamada olduğunu, tek yönlü dahi olsa Ilgar Tüneli’nin ulaşıma ne zaman açılacağını, projenin ne zaman tamamlanacağını, bağlantı yollarının durumunu ve proje bedelini sorduk” dedi. 
‘Yürütülen çalışmalar, iş programı doğrultusunda devam etmektedir’

Bakanlığın cevabını eleştiren Polat, “Bakanlık ise lütfetti tek cümle ile yanıt verdi; ‘yürütülen çalışmalar, iş programı doğrultusunda devam etmektedir’ dedi. Bugün hala 400 metresi bile bitmeyen projenin hangi iş planına göre yürüğünü merak ediyor insan. Bu ciddiyetsiz yaklaşım, en önemli hükümet denetimi araçlarından biri olan yazılı soru önergelerinin etkisizleştirilmesidir ve kabul edilemez. Vatandaşa yalan hükümetin genel politikası olmuş. Kamuoyunun, Ardahanlı hemşerilerimizin yılan hikayesine dönen Ilgar Tüneli hakkında bilgilendirilmesi gerekiyor. Sayın Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.