Dolar 32,4907
%-0.15
Euro 34,9249
%0.28
Altın 2.434,600
%0.47
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Öztunç'tan Orhanlı çıkışı: Yargı kararını uygulamamak suçtur

CHP'li Öztunç'tan Orhanlı çıkışı: Yargı kararını uygulamamak suçtur

İzmir Seferihisar Orhanlı’da yargı kararına rağmen JES firmasının faaliyetlerinin durdurulmamasına tepki gösteren Öztunç; “ Yargı kararını uygulamak zorunda olan kamu görevlilerine çağrıda bulunuyorum. AKP’ye güvenip görev suçu işlemeyin. O zeytin ağaçları kalıcı, AKP gidici” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 14.07.2021 - 14:11

Geçtiğimiz ay Jeotermal Enerji Santrallerinin Çevresel Etkileri isimli kitabı yayınladıklarını paylaşan Öztunç, “CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu olarak yaptığımız saha çalışmaları kapsamında Orhanlı’yı da ziyaret ettik. Kadim bir kültürü devam ettirmeye çalışan, doğa harikası bir yer. Binlerce yıldır zeytincilikle geçinen, zeytinyağı üreterek yaşayan bir köy. Binlerce yıllık Zeytin ağaçlarını kesip yerine JES kurmaya çalışıyorsanız, burada iyi niyetten söz edilemez. Kimse de bunu, enerji ihtiyacı üzerinden bize izah etmeye kalkışmasın. Komisyon olarak JES’lerin yoğun olarak kurulduğu yerleri inceledik; ovaların, tarlaların, yerleşim alanlarının ne hale geldiğini gözlerimizle gördük” dedi.

Yargı kararını uygulamamak suçtur

Yargı kararına rağmen, JES sahibi firmanın halen çalışmalarına devam etmesini eleştiren Öztunç; “Bu bir görev suçudur. Yargı kararlarının derhal uygulanması gerekir. Valilik, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, kolluk görevlileri bu kararın uygulamakla yükümlüler. Eğer AKP’ye güvenip, binlerce yıllık zeytin ağaçlarının kesilmesine göz yumuyorlarsa, finalde kendileri kaybeder.  Zeytin ağaçları kalıcı, AKP ise gidicidir.. O zeytin ağaçları, binlerce yıldır orada ve ne hükümdarlar gördüler, hepsi de geldi gitti” yorumunda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.