Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bayır'dan iktidar mesajları!

CHP'li Bayır'dan iktidar mesajları!

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu üzerine mecliste konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Dünya’nın yeni bir sanayi devrimini yaşadığının altını çizerek, 6 ay sonra yapılacak seçimde iktidara geldiklerinde, sanayi devrimini yakalayarak, ülkemizin hak ettiği seviyeye geleceğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 07.12.2022 - 13:31

Ülkemizdeki genç ve üretken potansiyelin görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Tacettin Bayır, ‘’Yeni dönemi iyi okuyan devletler, iyi hazırlık yapan milletler, yeni dönemin kazananları olacak. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, ülkemizi, Dördüncü Endüstri Devrimi’nin takipçisi değil, üreticisi yapacağız. Tertemiz bir gelecek inşa edeceğiz. Bunları da ben yaptım oldu anlayışı ile değil, ortak akılla hayata geçireceğiz. Temiz ve yeşil bir Türkiye ortamını yaratıp, üreterek zenginleşen, rekabetçi bir Türkiye olacağız’’ dedi.

"Kalkınarak hep birlikte zenginleşeceğiz"

İktidara geldiklerinde, rant, yolsuzluk ve sömürü döneminin biteceğini söyleyen Bayır, ‘’2030 yılında, fert başına gelirimizi 20 bin doların üstüne çıkaracağız. Milli gelirimizi 2 trilyon doların üzerine taşıyacağız. İhracatımız 600 milyar doları aşacak. 7 yılda 8,5 milyon yurttaşımıza istihdam sağlayacağız. İşsizliği ve enflasyonu düşük tek haneli rakamlara indireceğiz. İhalelerde yolsuzluk olmayacak. Kamunun parası kamuda kalacak. İstihdam yaratan üretim politikamızda geleneksel işlerde çalışanların da sosyal haklarını korumak kamunun temel görevi olacak. Verimlilikle birlikte kazancımız artacak. Bu yetenekleri istihdam eden KOBİ, sanayici, çiftçi, esnaf dünyayla rekabet edecek, en az onlar kadar gelir elde edecek. Kalkınacağız, hep birlikte zenginleşeceğiz. Bunları yapacak birikimli kadrolara sahibiz’’ ifadelerini kullandı.

"Enflasyonu düşüreceğiz"

Halkın refah seviyesinde artış yaşayacağına da dikkat çeken Bayır,’’ Çiftçi toprağını terk etmek zorunda kalmayacak. Alın terinin emeğinin karşılığını alacak. Tarım için model çiftlikleri kuracağız. Bu çiftliklerde ziraat mühendisleri, teknolojik tarım uzmanları danışmanlık yapacak. Çiftçimiz görerek öğrenecek ve üretecek. Bizim iktidarımızda, sosyal konutların çatılarına ve yüzeylerine güneş panellerini biz kuracağız. Böylece son bir yılda üç katına çıkan elektrik faturalarımız düşecek! Enflasyonu düşüreceğiz. Tüm OSB’ler ve sanayinin yenilenebilir enerji üretmesi ve kullanabilmesi için de bir seferberlik başlatacağız. Hepimizin içinde yer alacağı ortak bir geleceği kurmanın zamanı başlıyor. Biz buradayız ve hazırız! Biz bu nedenle, partimizin ifadesiyle ‘Bize kral değil, kural gerek’ diyoruz. Kurumları ve Kuralları Güçlü Türkiye’de, ‘Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem’ olacak. Birlikte başaracağız’’ diyerek sözlerine son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.