Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP heyetinden selin vurduğu Bozkurt ve Ayancık’ta inceleme

CHP heyetinden selin vurduğu Bozkurt ve Ayancık’ta inceleme

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi ile Sinop’un Ayancık ilçesinde incelemelerde bulunan CHP heyeti, afetzedelerin zararlarının eksiksiz giderilerek, konut ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 26.08.2021 - 14:15

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Bozkurt ve Ayancık’ta yaptığı incelemeler sonrasında afetzedelerin taleplerini sıraladı.  

Afetzedelerin zararlarının eksiksiz karşılanması çağrısında bulunan CHP heyeti, “Yanlış yapılaşma, yanlış planlama sonrası gelen felaketin ardından onlarca insanımız yaşamını yitirdi. İşyerleri yok olan esnaf, evleri yok olan yüzlerce aile perişan durumda. Zor durumdaki sel mağdurlarının sırtına yeni borç yükü yüklenmemeli. Sel mağduru afetzedelerimiz için yapılacak konutların tüm maliyeti devlet tarafından karşılanmalı. Hasar tespit raporları derhal tamamlanarak, zararlar eksiksiz giderilmeli.” dedi. 

“Belediyelerimiz yaraların sarılması için seferber”

TBMM Başkanlık Divanı üyesi, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, yaşanan sel felaketinin ardından hasar ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi ile Sinop’un Ayancık ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. CHP heyeti, Bozkurt’ta sel felaketinden etkilenen esnaf ile yurttaşların taleplerini dinlerken, Ayancık’ta da selin en çok etkilediği oto sanayi esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Enkaz kaldırma çalışmalarına devam eden ekipleri de ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgi alan heyet, “Felaketin 15’inci gününde hem Bozkurt’ta hem de Ayancık’ta hasar ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’imizin de aralarında bulunduğu birçok ilden belediyelerimizin ekipleri afet bölgesinde. Ekipler enkaz çalışmalarının kaldırılması ve afetzedelerimizin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için seferber, özveriyle çalışıyor. DSİ, Orman Bölge Müdürlükleri ekipleri, polis, jandarma ve sivil toplum örgütlerimiz başta olmak üzere, tüm kurumlara çalışmaları için teşekkür ederiz.” dedi. 

“Zararlar eksiksiz karşılanmalı”

 CHP heyeti, temasları sonrasında afetzedelerin kayıplarının eksiksiz karşılanması çağrısında bulunurken, yaraların sarılması için öncelikli talepleri şöyle sıraladı: 

- Yaşanan sel felaketi sonrasında yüzlerce konut ve işyeri yeniden inşa edilecek. Devlet bu konut ve iş yerleri için vatandaşın sırtına yeni yük bindirmemeli. Bunların yapımı ve diğer tüm ihtiyaçlar devlet tarafından karşılanmalı.  

- Önümüzdeki hafta başlayacak olan eğitim-öğretim yılında afetzedelerin çocuklarının tüm eğitim masrafları devlet tarafından karşılanmalı. Afet bölgesinde yaşayan öğrencilerin ailelerine eğitim desteği verilmeli. 

- Bölgede yapılan hasar tespit raporları bir an önce tamamlanmalı. Afetzedelerin zararları eksiksiz bir şekilde karşılanmalı.

“Ders çıkarmalıyız”

Yaşanan felaketten ders alınması gerektiğini söyleyen CHP heyeti, “Bu felaket bizlere bir kez daha gösterdi ki doğa ile inatlaşarak, doğayı yok sayarak, dere yataklarına evler inşa ederek yapılaşma olmaz. Burada halk yıkılan konutların yerine aynı bölgeye yeni konutlar inşa edilmemesini istiyor. Bir daha aynı acıların yaşanmaması için yaşananlardan hepimiz ders çıkarmalıyız. Felaketin önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması şart.” açıklamalarında bulundu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.