Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dervişoğlu'ndan soru önergesi: Servisçi esnafına vergi desteği verecek misiniz?

Dervişoğlu'ndan soru önergesi: Servisçi esnafına vergi desteği verecek misiniz?

Hükümetin pandemi sürecinde servisçi esnafından toplanan MTV, sigorta primleri, vergiler ve araç muayenesi gibi giderlere destek vermediğini anımsatan Dervişoğlu, Bakan Karaismailoğlu'na, "Servis esnafına MTV, sigorta primi, araç muayenesi ve vergi desteği sağlanması planlanmakta mıdır?" diye sordu.

  • Ege Postası
  • 26.08.2021 - 13:24

Konuyu Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "Covid-19 pandemisi sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda; okulların uzun bir süre yüz yüze eğitime ara verdiğini, restoran ve kafelerin kapatıldığını, mesai saatlerinin esnek veya uzaktan çalışma şekliyle devam ettirildiğini anımsatarak, " Belirsizlik sebebiyle öğrenci ve personel taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren firmalar taşıma sözleşmesi yapmakta zorlanmıştır. Bunun yanında yedek parça, lastik ve yakıt gibi işletme maliyetleri de öngörülemez bir biçimde artmıştır. Yaşanılan süreçte Belediyeler ve merkezi idare tarafından yalnızca üç seferle sınırlı kalmak kaydıyla cüzi miktarda destek ödemesi yapılmış ancak işletmelerin mevcut vergi ve diğer ödemeleri devam etmiştir" bilgisini paylaştı.

HÜKÜMET DESTEK VERMEDİ

Servisçi esnafının kamu eliyle toplanan MTV, sigorta primleri, vergiler ve araç muayenesi gibi giderlerinin bu süreçte alınamaması yönünde destek beklediğini ancak bu desteğin hükümet tarafından sağlanmadığını söyleyen Dervişoğlu, "Bu sebeplerle servis esnafımızın kazançlarında önemli ölçüde azalma meydana gelmiştir. Artan vaka sayıları sebebiyle önümüzdeki günlerde yeniden sıkı tedbirlere geçilip geçilmeyeceği de netlik kazanamamıştır" dedi.

VERGİ DESTEĞİ SAĞLAYACAK MISINIZ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, "Servis esnafına MTV, sigorta primi, araç muayenesi ve vergi desteği sağlanması planlanmakta mıdır?" sorusunu yöneltti.

Dervişoğlu şu sorularına da yanıt istedi:

Ödenmiş bulunan MTV, sigorta primi, araç muayenesi ve vergi kalemlerinin iadesi sağlanacak mıdır?

Yedek parça, lastik ve yakıt gibi işletme maliyetleri karşısında ezilen servis esnafına nakit desteği sağlanması planlanmakta mıdır?

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.