Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesine ilişkin ardı ardına açıklama

CHP'den Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesine ilişkin ardı ardına açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik zamlarını protesto ederek faturalarını ödemediği için evinin elektriğinin kesilmesine ilişkin, “Sayın Genel Başkanımız elektrik fiyatlarındaki yüksek artışı gündeme getirmiş oldu. Nasıl ki Adalet Yürüyüşü'nde adaletsizliği, hukuksuzluğu, kanunsuzluğu gündeme getirdiyse bugün de bu protestosuyla elektrik fiyatlarındaki yüksek artışı, yoksulluğu, fakirliği, vatandaşın neler çektiğini gündeme getirmiş oldu” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2022 - 14:32

Ali Öztunç, bugün yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik zamlarını protesto ederek faturalarını ödemediği için evinin elektriğinin kesilmesini değerlendirdi. Öztunç, şöyle konuştu:

“2021 YILINDA YAKLAŞIK 3,5 MİLYON HANENİN ELEKTRİĞİ FATURA ÖDENMEDİĞİ İÇİN KESİLMİŞTİ”

21. yüzyıl Türkiye’sinde maalesef elektrik faturasını ödemediği için milyonlarca hanenin elektriği kesilmişti. Bir soru önergesine verilen yanıtta; 2021 yılında yaklaşık 3,5 milyon hanenin elektriği fatura ödenmediği için kesilmişti. Vatandaş, faturasını ödemediği zaman elektriğinin kesildiğini bunlara duyuramıyor. Bu saraydaki iktidara duyuramıyordu. Sayın Genel Başkanımız protestosunu yaptı ve bugün onun da elektriği kesildi.

“NASIL Kİ ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE ADALETSİZLİĞİ, HUKUKSUZLUĞU GÜNDEME GETİRDİYSE BUGÜN DE BU PROTESTOSUYLA FAKİRLİĞİ, VATANDAŞIN NELER ÇEKTİĞİNİ GÜNDEME GETİRMİŞ OLDU”

Tüm Türkiye öğrendi, gördü ki elektrik faturaları ödenmediği takdirde elektrikler kesiliyor. Bu, elektrik fiyatlarındaki artışın ispatıdır. Sayın Genel Başkanımız elektrik fiyatlarındaki yüksek artışı gündeme getirmek istedi ve bunu gündeme getirmiş oldu. Nasıl ki Adalet Yürüyüşü'nde adaletsizliği, hukuksuzluğu, kanunsuzluğu gündeme getirdiyse bugün de bu protestosuyla elektrik fiyatlarındaki yüksek artışı, yoksulluğu, fakirliği, vatandaşın neler çektiğini gündeme getirmiş oldu.”

CHP KURMAYLARINDAN ELEKTRİK KESİNTİSİNE TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesine partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden de tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcılarının tepkileri şöyle:

“- CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: Milyonlarca insan elektriğe ulaşamıyor! İktidar gerçekleri umursamıyor, bunu biliyoruz. Onun için konuyu halkımızın vicdanına bırakıyoruz. Bu tepkiyi görmezden gelemeyecekler! 

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Bu ülkenin karanlıkta kalmasına izin vermeyeceğiz!

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Türkiye'de, 2022 yılında 3 milyon 449 bin 344 ailenin, işyerinin elektriği kesildi. Yani 3,5 milyon hanede elektrik yok. Bu tablo değişmedikçe Sayın Genel Başkanımızın direnişi devam edecek! Varsın elektriğimizi kessinler. Biz aydınlık günlerin kandiliyiz…”

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, zamlar yüzünden elektriği kesilen ve karanlığa hapsedilen milyonlarca ailenin sesi olmak için karanlıkta kalmayı tercih etti. Zafer milletin hakkını 5'li çeteye peşkeş çekenlerin değil, aydınlık için direnenlerin olacak.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel: Türkiye’de 2021’de yaklaşık 4 Milyon abonenin yani milyonlarca emekli, işsiz, çiftçi, esnaf ve öğrencinin elektrikleri kesildi. Saray, enerji baronlarını zengin etti; vatandaşımızı elektrik faturalalarını dahi ödeyemeyecek duruma düşürdü. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bunu dile getirdi.”

CHP’Lİ TOPRAK: İKTİDAR KILIÇDAROĞLU'NUN ELEKTRİĞİNİN KESİLMESİYLE BALTAYI AYAĞINA VURDU

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili “Burada utanılması gereken bu ülkeyi yönetenlerin ülkeyi getirdiği bu durumdur. Yoksulluk ayıp değildir, yoksulluk bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır” dedi. Toprak, iktidarın baltayı kendi ayağına vurduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasını ödeyemeyen 3 milyon 449 bin yurttaşın sesi olmak için faturasını ödemediğine dikkat çeken Toprak, “Sayın Kılıçdaroğlu Türkiye’de bu can yakıcı zamlara karşı bu tür tepkiyi vermemiş olsaydı, bu Türkiye gündemine gelmeyecekti. Bu yapılan hareket 3 milyon 449 bin kişinin sesi olmak için Sayın Kılıçdaroğlu’nun başlattığı bir eylem. İlk günden başlattı bunu, hükümet 150 kilowattan 250 kilowatta çıkardı. TRT payını kesti. Birçok alanda geri adım atmak zorunda kaldı. Bundan da geri adım atmasını ve toplumun aydınlanma hakkı, ısınma hakkı, haber alma hakkı için de böyle bir yola gitti, Sayın Kılıçdaroğlu. Burada haklıdır, Türkiye gündemine taşımıştır” diye konuştu.

Toprak, Kılıçdaroğlu’nun elektriğini ödeyemeyen yurttaşları Türkiye’nin gündemine taşımakta başarılı olduğunu ifade ederek, “3 milyon 449 bin ailenin elektriğinin kesilmesi bu ülkeyi yöneten hükümetin, AKP iktidarının bir utancıdır. Bu ülkede yoksulluk olmasa, sıkıntılar olmasa bu vatandaş neden kendi elektriğini ödemesin? Neden bu elektriğin kesilmesine, mahalleli tarafından böyle onur kırıcı bir harekete maruz kalsın? Burada utanılması gereken bu ülkeyi yönetenlerin ülkeyi getirdiği bu durumdur. Yoksulluk ayıp değildir, yoksulluk bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır” dedi.

“İktidar bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesiyle baltayı ayağına vurdu” diyen Toprak, iktidarın ülkeyi yoksullaştırdığının kanıtı olarak kamuoyunda yer almasıyla ayıbını ortaya koyduğunu dile getirdi. Toprak, “Kılıçdaroğlu’nun değil bu olay, 3 milyon 449 bin kişi. Bunları dörtle çarparsanız 16 milyon insan demek yoksul ki 100- 150 liralık elektrik faturasını ödemiyor. Kılıçdaroğlu bu eylemi başlatmasaydı, bugün bunu konuşacak mıydık? Kamuoyu gündemine gelecek miydi?” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.