Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den başörtüsü açıklaması! Kılıçdaroğlu: Sen destekle

CHP'den başörtüsü açıklaması! Kılıçdaroğlu: Sen destekle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin TBMM’ye sunduğu başörtüsü ile ilgili kanun teklifi için “Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım” yorumu yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız” yanıtını verdi. Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin TBMM’ye sunduğu başörtüsü ile ilgili kanun teklifi için “Gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım” yorumu yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a; “Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak” yanıtını verdi.

  • Ege Postası
  • 05.10.2022 - 16:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dün yeni yasama yılında Meclis’e sunduğu ‘Kadınların Yürüttükleri Mesleğin İcrası Kapsamındaki Kılık ve Kıyafeti Giymek Dışında Herhangi Bir Zorlamaya Tabi Tutulamaması Hakkında Kanun Teklifi’nin yankıları sürüyor.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü için Anayasa değişikliği teklifine, "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü mesajını değerlendirdi.

CHP, dün başörtüsü için 3 maddelik yasa teklifini Meclis'e sunmuştu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meclis'teki grup toplantısında başörtüsü düzenlemesinin Anayasa değişikliğiyle güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, CHP’nin verdiği kanun teklifi için şu yorumu yaptı:

“Öyleyse biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeyse gelin çözümü yasa değil, Anayasa düzeyinde sağlayalım”

KILIÇDAROĞLU: SEN DESTEKLE

Kılıçdaroğlu ise, TBMM’de yaptığı açıklamaların hemen ardından Erdoğan’a şu yanıtı verdi:

“Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz.”

ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A: “HER GÜN ANAYASAYI ÇİĞNEYEN BİR ANLAYIŞLA ANAYASA DEĞİŞTİRECEK HALİMİZ YOK. YENİ ANAYASA, YENİ MECLİS'İN İŞİ OLACAK”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Twitter'dan açıklama yaptı.

Özel, "Meclis'e sunduğumuz kanun teklifimiz AKP'de rahatsızlık yarattı. Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.