Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlığa soru önergesi verdi: İzmirli depremzedelerin mağduriyeti bir kez daha TBMM'de

Bakanlığa soru önergesi verdi: İzmirli depremzedelerin mağduriyeti bir kez daha TBMM'de

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Seferihisar ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaşanan mağduriyet hakkında TBMM’ye Soru Önergesi sundu.

  • Ege Postası
  • 24.04.2022 - 14:45

Deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın onayıyla yıkılan evlerin yerine yeni binaların yapılması için çalışmalar planlandığı açıklanmıştı. Ancak bu süreçte yaşanan plansızlıklar depremzedelerin mağduriyetiyle sonuçlandı.

Bakanlık Planlama Yapamadı

Proje alanındaki ağır hasarlı konutların haricinde, 79 bin ev sahibi mağdur vatandaşımız mağduriyetine çözüm beklemekte. TOKİ, depremden önce 238 daire ve 7 dükkânın bulunduğu alana 211 konut ve 50 dükkân inşa etti. Yanlış hesaplama sonucunda 27 depremzede evsiz kaldı.

Bunun yanında; TOKİ tarafından depremzedelere yapılan evlerin kusurlu olduğu tespit edildi.Dairelerin otopark kısımlarında çatlaklar olduğu, çamaşır ve bulaşık makinaları giderlerinin olmadığı, borularda kaçak ve kapıların kırık olduğu hataları tespit edildi. Depremzedelerin tanık olduğu; kolonlar ve duvarlardaki yarıklarla, beton içerisinden demirlerin çıktığı ve su aktığı iddiaları mevcut.

Yaşanan Plansızlıkların Yanında Bir De Kredi Mağduriyeti Yaşanmakta

Evsiz kaldığı için kredi çekmek isteyen vatandaşlarımız bankalardan ret cevabı almakta. Bankalar yüksek gelirli olmayan depremzedelere hiçbir kolaylık sağlamamakta. Kredi çekebilen depremzedelerin; sıfır faizli, 2 yıl geri ödemesiz ve 20 yıl vadeli kredi talepleri iktidar tarafından karşılık bulamadı. Bu sebeple depremzedeler; hem yıkılan evlerinin konut kredisini öderken hem de hasar gören evleri içinalınan krediyi ödemek zorunda kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına yöneltilen sorularda Dervişoğlu; depremzede vatandaşlarımızın mağduriyetleri ve TOKİ’nin plansızlıklarına vurgu yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.