Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Köşger 'Mucize Çocuk' Ayda'yı konuk etti

Vali Köşger 'Mucize Çocuk' Ayda'yı konuk etti

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir Depremi’nin 91. saatinde mucizevi şekilde kurtarılan Ayda Gezgin ve ailesini makamında ağırladı.

  • Ege Postası
  • 22.04.2022 - 17:45

Saatler süren kurtarma çalışmaları sonrasında tüm Türkiye’yi sevince boğan ve Ayda Bebek olarak tanınan Ayda Gezgin, babası Uğur Gezgin ve abisi Atakan Gezgin ile valilik makamında bir araya gelen Vali Köşger, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı misafirleriyle bir süre sohbet etti.

Kendisine çiçek takdim eden Ayda ve Atakan’ı kucaklayarak hatırlarını soran Vali Köşger, ders durumları ve sosyal yaşamları hakkında bilgi aldığı çocuklara okul hayatlarında başarı diledi. 

Daha sonra 23 Nisan geleneği olduğu üzere minik misafirine makam koltuğunu devreden Vali Köşger, geçici halefi Atakan Gezgin’den 23 Nisan ile ilgili dilek ve temennilerini alarak, dilediği kurum amirine talimatlarını aktarabileceğini söyledi. Bunun üzerine makam telefonuna Gençlik ve Spor İl Müdürünü bağlatan Atakan, İl Müdürü Murat Eskici’den mahallelerine basketbol sahası yapılmasını rica etti.

Baba Uğur Gezgin’den çalışma hayatı ve çocuklarının durumuyla ilgili bilgiler de alan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ziyaret sonunda misafirlerine çeşitli armağanlar sundu.

VALİ KÖŞGER'DEN 23 NİSAN MESAJI

Vali Köşger ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Köşger'in mesajı şu şekilde:

 “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 102. yıl dönümünü, bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, gurur, sevinç ve coşkuyla kutluyoruz.

Aziz milletimiz, bağımsızlığımızın sembolü ve millî iradenin tecelli ettiği mekân olarak kurduğu meclis ile “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” demiştir. Milletimizin her türlü olumsuzluğa rağmen azim ve inancı sayesinde zaferle taçlandırdığı istiklâl mücadelemiz, Anadolu’nun ebediyete kadar hür yaşayacağına dair kararlılığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir.

Gazi meclisimizin açılış günü olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, sadece geleceğimizi emanet ettiği ve ümit bağladığı Türk çocuklarına değil, dünyanın tüm çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir.

Gözlerinde ülkemizin aydınlık geleceğini gördüğümüz, en büyük zenginliğimiz ve umudumuz kıymetli evlatlarımız, inanıyorum ki; ecdadın emanetlerine sımsıkı sarılacak, çağın gerektirdiği donanımla kendilerini yetiştirecek ve hem Ata’larına hem ülkelerine hem de aziz milletlerine layık bireyler olacaklardır. 

Devletimiz, her zaman olduğu gibi üzerine düşeni yerine getirerek, çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı yetişmeleri yanında, en iyi ortamlarda eğitim öğretim görmeleri gayesiyle, tüm imkânlarını seferber etmekte, daha müreffeh bir Türkiye’nin temelleri bu anlayışla atılmaktadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kuruluşundan bugüne ebediyete irtihal eden tüm meclis üyelerini rahmetle anıyor, dünyamıza anlam katan çocuklarımızın ve dünya çocuklarının “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.