Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tunç Soyer'e 'Vahdettin' incelemesi iddiası

Tunç Soyer'e 'Vahdettin' incelemesi iddiası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma AK Parti ve MHP'liler tarafından çok sert eleştirilmişti. Soyer'in sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sık sık tepki göstermiş ve yargı yolunu işaret etmişti. Gazeteci Ali Çağatay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında padişah Vahdettin ile ilgili sözlerinden dolayı inceleme başlatıldığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 29.09.2022 - 17:43

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma Cumhur İttifakı tarafından çok eleştirilmişti. Soyer'in Nutuk'tan alıntı olduğu ortaya çıkan sözleri hakkında inceleme başlatıldığı iddia edildi.

Gazeteci Ali Çağatay, Soyer hakkındaki incelemenin, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu kutlamalarında padişah Vahdettin’e yönelik sözlerinden dolayı olduğunu belirterek “Savcılık, Soyer’in Vahdettin’e ilişkin sözlerini kamu görevlisi sıfatıyla yapıp yapmadığını inceliyor; kamu görevlisi sıfatıyla yaptığı kanaatine varırsa, İçişleri’nden soruşturma izni isteyecek. Vatandaş sıfatıyla yaptığı kanaatine varırsa izne gerek yok” ifadelerini kullandı.

Soyer ne demişti? 

Başkan Soyer konuşmasında, ''100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan: Hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yargı yolunu işaret etti. Erdoğan açıklamasında, ''Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz. Bu millet, bu ecdatla anılıyor. Bu ecdatla şu anda biz iftihar ediyoruz. Ama ne yazık ki siyasetin içinde olmaktan öte, parti başkanı olanlarda bile ve üstelik tarihçiyim dedikleri halde bunu yapanların olması gerçekten bir akıl tutulmasıdır. 33 sene Osmanlı’yı idare eden bir Sultan Abdülhamid’e utanmadan, sıkılmadan öyle yakıştırmalar yapılması asla kabul edilemez. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım'' ifadelerine yer verdi.  (ODATV- Haber Merkezi) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.