Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Trafo' krizi tamam... Büyükşehir’de yıkım yeniden start aldı

'Trafo' krizi tamam... Büyükşehir’de yıkım yeniden start aldı

20 Mayıs 2022 tarihinde yapımına başlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yıkımına engel olan ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’na elektrik sağlayan trafonun aktarım işlemleri sona erdi. Aktarımın tamamlanmasıyla birlikte simge yapının yıkımına yeniden başlandı. Yıkım işlemlerinin 1 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 04.10.2022 - 10:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde hafif ve orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için yıkım kararı alınmıştı. Karar kentte yeni bir tartışmayı başlatırken TMMOB’ye bağlı odalarla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya getirmişti.

Yaşanan tüm tartışmalara rağmen 1982 yılından bu yana kullanılan binanın yıkım kararı uygulamaya konulmuştu.

Simge yapının yıkım ihalesini kazanan Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş., 20 Mayıs tarihinde yıkım işlemlerine başlamıştı.

Yıkım işlemlerinin başlamasıyla birlikte öncelikle asbest raporu olmadığı için durdurulduğu iddiasıyla gündeme gelen Büyükşehir  binası geçtiğimiz ay ‘trafo’ sorunuyla gündeme gelmişti.

Kemeraltı Çarşısı’na elektrik tedarik eden trafonun da yıkım bölgesinde olması ve faaliyet halinde olan trafonun çevresinde yıkım yapılmasının çarşı esnafını zor durumda bırakacağı için yıkımın durdurulmuştu.

Öte yandan; 1 ay içerisinde yapılması beklenen trafo aktarım işlemi sona erdi ve simge yapının yıkımı yeniden start aldı.

Yapının yıkım işlemlerinin ise 1 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.