Dolar 32,4525
%-0.1
Euro 34,7363
%-0.67
Altın 2.441,060
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarı’dan Erdoğan’a ‘Boğaziçi’ çağrısı: Üniversiteye sandık koyun

Sarı’dan Erdoğan’a ‘Boğaziçi’ çağrısı: Üniversiteye sandık koyun

Dün İzmir'de Boğaziçi direnişine destek olmak isteyen gençlere çevik kuvvet, biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahalede bulunmuştu. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da müdahaleye maruz kalmıştı. Alanda yaşananları anlatan Sarı, çevik kuvvetin açıklama yapılmasına dahi fırsat verilmeden saldırdığını söyledi. Birçok yetkilinin göreve seçimle geldiğini hatırlatan Sarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Bir sendika temsilcisi seçimle iş başına gelir, cumhurbaşkanı, milletvekilleri de seçimle iş başına gelir. Gelin Boğaziçi’ne sandık koyun ve o sandıktan kim çıkıyorsa o kişi rektör olsun. Ülkemizdeki gerilim son bulsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.02.2021 - 13:07

EGEPOSTASI- Türkiye gündeminin bir süredir en önemli gündemlerinden biri, ülkenin en prestijli üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması ve ardından patlak veren olaylar oldu.

Boğaziçili öğrencilerin atanan rektöre karşı başlattıkları direniş ve öğrencilere uygulanan orantısız şiddete yönelik tepkiler zaman içerisinde ülke geneline yayıldı.

Dün İzmir'de üniversite öğrencisi gençler Boğaziçi direnişine destek olmak için Konak İlçesi Alsancak Mahallesi'nde bir araya geldi. Ancak gençler daha basın açıklamalarına başlamadan çevik kuvvet alandaki öğrencilere sert bir şekilde müdahale etmeye başladı. Kalabalığı biber gazı ve plastik mermi kullanarak dağıtan polis 51 kişiyi gözaltına aldı.

Alanda,  gençlere destek olmak için bulunan CHP İzmir Milletvekili ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da çevik kuvvet ve öğrenciler arasında çıkan arbedede arada kalmışlardı.

TV35 Gün Ortası Haber Bülteni’ne bağlanan Sarı, dün yaşananları anlattı.

Gençlere açıklama yapmak için zaman daha tanımadığını ifade eden Sarı, çevik kuvvetin anında sert müdahaleye başladığını söyledi. Bir an önce ülkedeki gerilim azalması ve gençlerin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen Sarı, şunları söyledi; “Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör atmasına karşı tüm Türkiye’de karşı eylemler gerçekleştiriliyor. Bunun kabul edilebilecek bir durum değil. Gençlerin açıklamaları var. İzmir’deki genç arkadaşlarımız da dün Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde bir basın açılamasına geçmeden ve şiddeti gerektiren hiçbir şey olmamasına rağmen emniyet güçlerinin sert müdahalesiyle ortalık karıştı. Biz ‘Gösteri ve yürüyüşler kanunun’ bize tanıdığı haklar uyarınca biz basın açılması gerçekleştirmek istedik. Ama ne olduysa bir anda etraf toz bulutu haline geldi. Çevik kuvvet müdahale etti. Biz bunun emniyet tarafından verilen bir talimat olduğun düşünmüyoruz. Yukarıdan gelen talimat üzerine Boğaziçili öğrencilerin sesinin yükselmesini istemeyen kişilerce bu talimatın verildiğini düşünüyoruz. Bu ülkede sadece boğa içindeki kayyım meselesi değil, işçilerin, baroların, çiftçilerin, doktorların meselesi var. Daha doğrusu yaşam meselesi var. Daha anlayışlı daha insanların özgürce düşünüp ifade edebileceği ortamlar yaratılmalı. Dün 51 kişi gözaltına aldı. Bu arkadaşlarımız gece yarısı serbest bırakıldı. İzmir’de tekrar bu tarz olayların yaşanmaması için herkesi sağduyuya davet ediyorum.

Bizim bir talebimiz var. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum. Bir sendika temsilcisi seçimle iş başına gelir, cumhurbaşkanı, milletvekilleri, muhtarlar da seçimle iş başına gelir. Gelin Boğaziçi’ne sandık koyun ve o sandıktan kim çıkıyorsa o kişi rektör olsun ve ülkemizdeki gerilim son bulsun.

Dün çok yoğun gazlı saldırı oldu CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da oradaydı. Bu ülkenin insanlığına yakışmayacak şekilde, düşmanca davranan güçleri insanlığa davet ediyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.