Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sabancı’nın santralleri için söz halkta

Sabancı’nın santralleri için söz halkta

Sabancı Holding’e ait EnerjiSa Enerji Üretim A.Ş.’nin İzmir’in Kiraz ve Tire ilçelerinde kurmayı planladığı ve ÇED sürecini başlattığı Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi parojelerinde söz halkta. Projeler hakkında 21 ve 24 aralık tarihlerinde halkın bilgilendirilmesi amacıyla Kiraz ve Tire’de halkın katılımı toplantıları düzenlenecek. 

  • Ege Postası
  • 10.12.2021 - 15:11

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Son yıllarda maden ve jeotermal kaynak, rüzgar enerji tesisleri faaliyetleri artarken bu gibi projelerin çoğunun adresi İzmir oldu. 

Genellikle tarım ve orman alanlarında hayata geçirilmek istenen maden ve enerji tesisi projelerine tepkiler çığ gibi büyürken Sabancı Holding de İzmir’in Kiraz ve Tire ilçelerinde Rüzgar Enerji santrali (RES) kurulumu için harekete geçmişti.

Ülkenin dört bir yanında RES'leri olan Sabancı Holding’e ait EnerjiSa Enerji Üretim A.Ş., Aydın ili Nazilli ve Kuyucak ilçeleri, Yukarıyakacık ve Aşağıyakacık Mahalleleri, Manisa ili Alaşehir ilçesi, Kestanederesi Mahallesi ve İzmir ili Kiraz ilçesi Akpınar Mahallesi mevkiilerinde ‘Kestanederesi’ adıyla ve Tire ilçesinde Kızılçam ormanlarıyla kaplı İzmir’in akciğerleri olarak bilinen Kartal Dağı’na yılda 500 bin ton kapasiteli mermer ocağı kurulması planlanan bölgenin çok yakınında Aydın ili Germencik ilçesi Dampınar Mahallesi ve İzmir ili Tire ilçesi Küçükkale Mahallesi’nde ‘Dampınar’ adıyla RES ve kırma eleme tesisleri için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunmuştu.

28 türbinin faaliyet göstereceği 385 milyon liraya mal olması beklenen Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi Projesi kapsamında 5,50 MWm/3,0 MWe kurulu güçte 28 adet türbin kullanılacak ve projenin toplam kurulu gücü 154 MWm/84 MWe olması planlanıyordu. 
151 milyon 250 bin liraya mal olacak olan Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi projesi kapsamında bölgede toplamda, 5,5 MWm/3,0 MWe kurulu güçte 11 adet türbin kullanılacak ve projenin toplam kurulu gücü 60,5 MWm/ 33 MWe olması planlanıyordu.

SÖZ HALKTA

Öte yanda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED süreçleri devam eden Res projeleri için halkın katılımı toplantılarının yapılacağını duyurdu.

Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi için halkın katılımı toplantısı 21 Aralık Salı günü saat 13:00’ da Kiraz İlçesi, Akpınar Mahallesinde, Osman Çalışkan Kahvehanesinde yapılacak.

Dampınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi için halkın katılımı toplantısıysa 24 Aralık Cuma günü saat 14:30’da Tire İlçesi Büyükkale Mahallesi, Jandarma Karakolu Karşısı Köy Kahvehanesi’nde yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.