Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kırmızı alarm: Sağanak ve sel uyarısı

İzmir'de kırmızı alarm: Sağanak ve sel uyarısı

Meteoroloji, Ege Bölgesi'nde bugün ve yarın kuvvetli sağanak ve fırtına beklendiğini duyurarak, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

  • Ege Postası
  • 09.12.2021 - 16:16

Meteoroloji, İzmir'de bugün kuvvetli sağanak ve fırtına beklendiğini duyurarak, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda Ege Bölgesi'nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların genellikle yerel kuvvetli; Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa çevreleri ile Balıkesir’in güneyinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Muğla’nın kıyı ilçelerinde şiddetli, yer yer aşırı olması beklendiği duyuruldu.

Yurttaşlar, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

SOYER: TEYAKKUZDAYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beklenen kuvvetli yağış öncesi alarmda olduklarını belirterek,  "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kentimiz için yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısı sonrası, öngörülen yağışların neden olabileceği muhtemel risklere karşı 400 araç ve 1038 personelimizi 100'e yakın kritik noktaya konuşlandırdık.

Teyakkuzdayız." dedi.

FIRTINA UYARISI

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, yarından itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi, Ege Bölgesi, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in batı kesimlerinde güney yönlerden fırtına (50-70 kilometre/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 kilometre/saat), yer yer tam fırtınanın (90-100 kilometre/saat) olacağı tahmininde bulundu.

Fırtınanın, 11 Aralık Cumartesi sabah saatlerinde etkisini azaltması, akşam saatlerinden sonra tekrar kuvvetlenmesi ve pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.