Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli Emlak’tan ‘denize sıfır’ 2 ihale

Milli Emlak’tan ‘denize sıfır’ 2 ihale

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, Urla’da denize sıfır iki arazinin 30 yıllık kullanım hakkı için ihaleye çıkma kararı aldı. konut ve enerjiyle ilgili bir çalışmanın yapılmasına izin verilmeyeceği de belirtildi. Eğitim, sağlık, spor, turizm, sanayi, organik tarım, organize hayvancılık, sosyal, kültürel vb. tesisler yapılması amacıyla faaliyet gösterebilecek arazilerde, konut ve enerjiyle ilgili bir çalışmanın yapılmasına izin verilmeyecek.

  • Ege Postası
  • 22.04.2021 - 15:51

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Pandemiyle birlikte belediyeler ve diğer devlet kurumlarının gelirlerinde azalma meydana gelirken kurumlar gelir gider dengesini yakalamak için bünyelerindeki taşınmazları kiralama ya da satma yoluna gitti.

Özellikle denize kıyısı olan belediyeler yaptıkları satışlarla eleştirilirken son olarak İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir'in Urla ilçesinde denize sıfır iki arazi için ihaleye çıkma kararı aldı. Taşınmazların ihalesinde irtifak hakkı (Bir gayrimenkul sahibine başka bir gayrimenkul üzerinde sınırlı kullanım hakkı sağlanması) tesis edilecek.

Urla’nın Güzelbahçe Mahallesi’nde bulunan arazilerde İmar planıyla getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak, eğitim, sağlık, spor, turizm, sanayi, organik tarım, organize hayvancılık, sosyal, kültürel vb. tesisler yapılması amacıyla faaliyet gösterebilecek.

Arazilerde, konut ve enerjiyle ilgili bir çalışmanın yapılmasına izin verilmeyeceği belirtilirken tahsis süresi ise 30 yıl olacak.

Taşınmazların yüzölçümler 18 bin 787 ve 13 bin 421 metrekare olarak belirtilirken ilk yıl tahmini irtifak hakkı bedelleri ise 376 bin ve 269 bin olarak belirtildi.

Taşınmazların irtifak hakkı ihalesi 7 Mayıs Cuma günü  İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Daire Başkanlığı)’nde yapılacak.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.