Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehir Plancıları Alaçatı Port’u yargıya taşıyor

Şehir Plancıları Alaçatı Port’u yargıya taşıyor

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alaçatı’da inşaa edilen ve “Alaçatı Port Projesi” olarak bilinen projeye ilişkin yargı yoluna gitme kararı aldığını duyurdu. Oda tarafından yaplan duyuruda, bölgede bulunan 24 villanın önüne tekne yanaşabilmesi için kıyı kenar çizgisinde yapılan değişikliğin hukuka aykırılık teşkil ettiğine dikkat çekildi. 

  • Ege Postası
  • 21.04.2021 - 16:40

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz temmuz ayında, Çeşme Turizm Projesi kapsamında Alaçatı’nın güney bölgesinde marina-kent projesi olan Alaçatı Port projesinin de gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

Ancak projeye, rant itibariyle Çeşme’nin belirli bir ekonomik gruba hitap edeceği ve Alaçatı örneğinde de görüldüğü gibi bölgede alt gelir grubunun kendine yer bulamayacağını nedeniyle tepki gösterilmişti.

Proje ayrıca, meslek odaları tarafından kıyı kenar çizgisi değişikliği sonucunda yapıldığı öne sürülen fiziki müdahalelerin bölgedeki ekolojiyi olumsuz etkileyeceği ve 150'nin üzerinde kuş türünün yaşam alanının yok edileceği gerekçeleriyle de oldukça eleştirilmişti.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, bugün yaptıkları duyuruyla proje için Alaçatıda devam eden inşaat faaliyetlerine ilişkin yargı yoluna gideceklerini duyudu.

Konuya ilişkin Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“ALAÇATI SULAK ALANINDA İNŞAATLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!
Bu fotoğraflar bu sabah(21.04.2020) çekildi. Tekrar hatırlatıyoruz: Söz konusu alanda “kıyı kenar çizgisi” belirlenmeden yapılacak her türlü uygulama, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve uygulama yönetmeliğine aykırıdır ve suç unsuru taşımaktadır. Bu nedenle Alaçatı Sulak Alanında devam eden inşaatlar, kanuna aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır!

Alaçatı Sulak Alanında alınan mahkeme kararları ve bilimsel çalışmalar dikkate alınarak Kıyı Kenar Çizgisinin belirlenmesi talebiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, devam eden inşaatların hukuka aykırılık taşıması nedeniyle ilgili sorumlular hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.