Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Demokrasi Güçleri’nden Soyer’e tam destek

İzmir Demokrasi Güçleri’nden Soyer’e tam destek

İzmir Demokrasi Güçleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 3 farklı konuda soruşturma izni verilmesine tepki gösterdi. Soruşturma izinlerinin Soyer’in 9 Eylül günü yaptığı konuşma sonrası verildiğini dikkat çeken açıklamada, ‘’ Bugün açıkça görülmektedir ki tartışmaya kapalı kati tarihsel gerçekler dahi iktidarın sahte tarih yazıcılığı ile değiştirilmeye çalışılmakta, işbirlikçiler vatansever, devrimciler hain olarak anılmaktadır. Bu dilin sahiplerinin bugünkü amacı Tunç Soyer'in kişiliği üzerinden cumhuriyetin kurucu felsefesini ve Atatürk'ü yargılatmaktır’’ ifadeleri yer aldı.

  • Ege Postası
  • 05.10.2022 - 18:32

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül kutlamalarında yaptığı konuşma siyasetin gündemine bomba gibi düşmüştü. Soyer’in konuşmasına başta Cumhurbaşkıanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhur İttifakı’ndan art arda tepkiler yükseldi. Olayın yankıları sürerken bir tepki de İzmir Demokrai Güçleri’nden geldi. DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK Şubeler Platformu, TMMOB İKK, İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu Başkan Tunç soyer’e destek için basın açıklaması yaptı. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

‘’İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından biri belediye başkanı Burhan Özfatura dönemine ait 32 yıl öncesinden kalma olan üç ayrı konu hakkında soruşturma izni verilmiştir.

‘İtibar suikastı’

 Söz konusu iznin aylar önce verilmesine rağmen Tunç Soyer'in 9 Eylül'de yüzbinlerce İzmirli'ye yaptığı konuşma sonrası 28 Eylül'de tebliğ edildiği anlaşılmaktadır. Söz konusu konuşmada Tunç Soyer, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine atıfta bulunarak, “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti” demiştir. Bu sözlerden ve altındaki saray eleştirisinden rahatsız olan kesimler yandaş medyada Cumhurbaşkanının kirli dilinden cesaret alarak Tunç Soyer aleyhine bir kampanya başlatmış ve kendisine itibar suikastı yapmışlardır. 

‘Göz dağı’

Bugün açıkça görülmektedir ki tartışmaya kapalı kati tarihsel gerçekler dahi iktidarın sahte tarih yazıcılığı ile değiştirilmeye çalışılmakta, işbirlikçiler vatansever, devrimciler hain olarak anılmaktadır. Bu dilin sahiplerinin bugünkü amacı Tunç Soyer'in kişiliği üzerinden cumhuriyetin kurucu felsefesini ve Atatürk'ü yargılatmaktır. Tunç Soyer hakkında verilen soruşturma izinleri tarihi gerçekleri gür sesle haykıranlara verilmiş göz dağıdır. Bu nedenle açıklamak isteriz ki saray ve şürekası tarafından onurlu İzmir halkına ve onun temsilcilerine yapılan tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Çarpık tarih anlayışınıza teslim olmayacağız. İzmir Demokrasi Güçleri olarak çağdaş bir Türkiye ideali için sayın Tunç Soyer'in yanında olduğumuzu, kendisi hakkında başlatılan sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.’’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.