Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK’ten Soyer’e destek

DİSK’ten Soyer’e destek

İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında soruşturma izni vermesinin ardından DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve Genel İş İzmir Şubeleri Soyer’e destek verdi. DİSK tarafından yapılan açıklamada, ‘’ İzmir Büyükşehir belediyesinin İzmir halkının oldukça yüksek oyunu alarak seçilmiş başkanına geçmişte olduğu gibi bir kez daha kumpas kurulmaya çalışılmaktadır. Bu asla kabul edilmez. Emekçiler oylarına ve oyları ile seçilen İBB başkanına sahip çıkacaktır’’ ifadeleri yer aldı.

  • Ege Postası
  • 04.10.2022 - 17:09

İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı konuşma başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhur ittifakı temsilcileri tarafından çok sert eleştririlmişti. 

Soyer’in Nutuk’tan alıntı yaptığı konuşmasının yankıları sürerken İçişleri Bakanlığı Soyer'e 3 ayrı konuda soruşturma izni verdi. 

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve Genel İş İzmir Şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek vermek için yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde: 

‘’9 Eylül 2022 tarihli İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun kutlama törenine katılımın yoğunluğu, katılımın coşkusundan fazlası ile rahatsız olan AKP , İBB Tunç Soyer’in , Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinden alıntı yaptığı konuşmasını bahane ederek adeta hedef gösterme kampanyası örgütlemeye çalışmıştır. Hayat pahalılığı altında ezilen, emekçi kitleleri üzerinde iktidar yetkisini hızla tüketen AKP istediği etkiyi yaratamayınca bu kez “bağımlı yargı” erkini harekete geçirerek İBB Tunç Soyer’i yargılamanın hazırlığını yapmaktadır.

Ülkede gri pasaportla adam kaçıranlara soruşturma açma, rüşvet yiyeni büyükelçi ata, ekonomik kriz yaşanamayacak kadar yüksek olduğu, enflasyon oranının %186 seviyesine ulaştığı, insanların geceleri yataklarına aç yattığı bir ortamda yönetenlerin yönetemediği bir durumda seçim üzeri gündem değiştirmek ve ayrıştırıcı bir dille manipüle ederek suni gündemlerinizi yaratıyorsunuz.

Biz Emekçiler oynanan oyunun farkındayız. İzmir Büyükşehir belediyesinin İzmir halkının oldukça yüksek oyunu alarak seçilmiş başkanına geçmişte olduğu gibi bir kez daha kumpas kurulmaya çalışılmaktadır. Bu asla kabul edilmez. Emekçiler oylarına ve oyları ile seçilen İBB başkanına sahip çıkacaktır.‘’

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.