Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7988
%0.19
Altın 2.495,790
%0.45
Bist-100 9.480,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK’ten Hülya Onaylı açıklaması: İş kazası değil, iş cinayeti

DİSK’ten Hülya Onaylı açıklaması: İş kazası değil, iş cinayeti

DİSK Genel İş 9 no'lu şube, Tramvay köprü durağında güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı’nın hayatını kaybetmesini protesto etmek için Halkapınar Metro istasyonunda pankart açıp, basın açıklaması gerçekleştirdi. DİSK 9 nolu şube tarafından yapılan açıklamada, ‘’. Sorumluların daha başka canlar ve kayıplar vermemek adına ivedi bir şekilde bu zorunlu ihtiyaçlarımızın giderilmesi konusunda herhangi bir adım atılmadığı takdirde bu işin peşini DİSK/Genel-İş Sendikası olarak peşini bırakmayacağız'' ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 29.09.2022 - 18:36

İzmir'de, tramvay Köprü durağında güvenlik görevlisi olan Hülya Onaylı (38), tuvalet ihtiyacı için yolun karşısındaki bir iş yerine geçmeye çalışırken, otomobilin çarpmasıyla yaşamını yitirdi.  DİSK Genel İş hayatını kaybeden Hülya Onaylı için Halkapınar metro istasyonunda basın açıklaması gerçekleştirdi. 

9 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada, ‘’İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin temel ilkesi, işçinin güvensiz hareket ve davranışına karşın iş kazasının oluşmasını önleyecek önlemlerin alınmasıdır. Eğer bu temel ilkeye rağmen bir işyerinde iş kazası meydana geliyorsa, bu mutlaka ihmal sonucunda olmuştur. İşyeri ortamı, üretim araçları ve işçileri üretim sürecinde bir araya getiren mekanlardır. Bunun sonucunda ise işçi açısından çeşitli sorunlar gündeme gelmektedir. İşyerinde ki çeşitli fiziksel etmenler ile mekanik ve ergonomik etmenler işçilerde çeşitli etkilere yol açmaktadır. İşyerinde ki olumsuz çalışma koşullarının etkileri iş kazaları şeklinde kendini göstermektedir. İş kazaları rakamlarının bu kadar çok seyrettiği ülkemizde %98 önlenebilir olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle yaşanan işçi ölümleri her geçen gün artmaktadır’’ ifadelerini kulandı. 

Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında bu iş kazalarının önlenebilir olduğuna değinen açıklamada, ''Sorumsuzca ve olaya gelişigüzel bakılmasından dolayı  sorunun çözümü gerçekleşmemiş olup bu iş kazası yaşanmıştır. 20.09.2022 tarihinde saat 21:45 ‘ te TRAMWAY Köprü Durağı’nda görevli HÜLYA ONAYLI arkadaşımız tuvalet ihtiyacını gidermek için ,sürekli dile getirmemize rağmen ,ısrarla METRO A.Ş. Yönetiminin bizleri dikkate almayarak, yine ısrarla uyguladıkları ihmal yüzünden HÜLYA ONAYLI arkadaşımız iş kazası geçirip, hayatını kaybetmiştir. Sorumluların daha başka canlar ve kayıplar vermemek adına ivedi bir şekilde bu zorunlu ihtiyaçlarımızın giderilmesi konusunda herhangi bir adım atılmadığı takdirde bu işin peşini DİSK/GENEL-İŞ SENDİKASI olarak peşini bırakmayacağız.  Bu bir iş kazası değildir, iş cinayetidir. Buradan kamuoyuna beyan edilir’’ ifadeleri yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.