Dolar 32,5194
%-0.08
Euro 34,7922
%-0.21
Altın 2.418,370
%-0.48
Bist-100 9.760,00
%1.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili sınırlarındaki o bölgenin statüsü değiştirildi

Dikili sınırlarındaki o bölgenin statüsü değiştirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İzmir ve Manisa İlleri Doğal sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi kapsam alanlarında kalan ve İzmir’in Dikili ilçesi sınırlarının bir kısmını kapsayan 2. Grup Doğal Sit Alanı olan bölgeyi Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescillendiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 24.03.2021 - 10:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir’in Dikili ilçesi sınırlarının bir kısmını kapsayan 2. Grup Doğal Sit Alanı olan bölgenin statüsünde değişiklik yaptı. 

Statü değişimi, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ise Dikili ilçesi sınırlarının bir kısmını kapsayan ve 2'nci Grup'ta yer alan Doğal Sit Alanları'nın yeni statülerinin kabul edilmesini yönünde bakalığa ilettiği talep doğrultusunda yapıldı.TMMOB’ye bağlı odaların rezive edilmesi hususunda yetkililere daha önce çağrıda bulunduğu ve Sayıştay Başkanlığı 2019 yılı denetim raporlarında şartnameye aykırı hususların tespit edildiği İzmir ve Manisa İlleri Doğal sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi kapsam alanlarında kalan alan Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak tescillendi.

Bakanlığın sayfasından duyurulan tescil ilanında şu ifadelere yer verildi; “27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 2. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği 20.02.2021 tarih ve 31401 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) internet sayfasında ilan edilmiştir.”

Bölgenin Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı tescili, 23 Mart tarihinden itibaren bir ay boyunca İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasından duyurulacağı, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina zemin kat ilan panosunda askıda kalacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.