Dolar 32,2841
%-0.16
Euro 34,7624
%-0.14
Altın 2.392,740
%-0.03
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özkan’dan ‘4 yaşındaki çocuğu icra takibi’ iddialarına yanıt

Özkan’dan ‘4 yaşındaki çocuğu icra takibi’ iddialarına yanıt

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, dün İzmir gündeminde dikkat çeken, İZSU’nun 4 yaşındaki bir çocuğa icra takibi başlattığı iddialarına açıklık getirdi. İddiaların gerçek olduğunu ancak icra takibi sırasında sehven yapılan bir hata neticesinde meydana geldiğini söyleyen Özkan, hatanın düzeltildiğini ve aileden özür dilendiğini söyledi. Özkan, “Anneyi ben de aradım ve özürlerimi ilettim. Kendisi de anlayışla karşıladı. Bu sehven yapılan bir hata ama siyaset malzemesi yapılması o insanlar için doğru olmaz” ifadelerini kullandı. 

  • Ege Postası
  • 23.03.2021 - 12:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından İZSU’ya ilişkin bir paylaşım yapmıştı.

Hızal, İZSU'nun, vefat eden babasının borcu nedeniyle 2017 doğumlu bir çocuğa icra takibi başlattığını iddia etmişti.

Hızal sosyal medyadan icra takibine ilişkin evrakları paylaşmış ve "Kayıp kaçaktan dolayı yılda 660 milyon TL'yi havaya kaptıran İZSU'nun, 2017 doğumlu bir çocuğa, vefat eden babasının borcu sebebiyle icra takibi başlattığını üzülerek öğrendik.Yaptığınız hataların bedelini İzmir'in evlatlarına ödetemezsiniz!" ifadelerini kullanmıştı

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, icra takibi kısmında takibi yapan avukat tarafından sehven bir hata yapıldığını ve bu hatanın düzeltildiğini söyledi.
Özkan, “Bu olay basına yansımadan önce bir avukatımız sehven icra takipleri yaparken çocuğun yaşını dikkatten kaçırmış. Biliyorsunuz icra takipleri bir borç. O icra takipleri çerçevesinde dosyaya girdiğinde bizde sadece abone numarası oluyor. Çocuğu babası daha önceden öldürülmüş. Tab biz bu detayları bilemiyoruz. Çünkü bizde sadece isim ve abone numarası görünüyor. Avukatımız icra takibine girdiğinde çocuğun yaşını görebilirdi ama atlamış. Böyle bir durum olmuş. Çocuğun annesi tebligat yapıldığında avukatımıza geri dönüş yapmış durumu anlatmış. Kendisinden özür dilenmiş ve durum hemen düzeltilmiş. Ama bu durum maalesef muhalefet tarafından basına yansıtıldı. Anneden bu bu haberlerden önce düzeltilmiş zaten. Her gün binlerce dosya giriliyor. Bizim 1 milyon 900 bin abonemiz var. Burada bir hata olmuş ve bu hata düzeltilmiş. Bütün bu olaylar dün oluyor. Dün aile avukatımıza ulaşıyor, durum açıklanıyor. Avukatımız özür diliyor. Anneyi ben de aradım ve özürlerimi ilettim. Kendisi de anlayışla karşıladı. Bu sehven yapılan bir hata ama siyaset malzemesi yapılması o insanlar için doğru olmaz” dedi.

TAHSİL EDİLEMEYEN ANAPARA 5.5 MİLYARA ULAŞTI

Öte yandan, daha sonra İZSU tarafından konuya işlişkin yapılan yazılı açıklamada, İZSU'nun alacaklarına ve pandemiyle birlikte değişen gelir gider raporlarına ilişkin bigiler verildi ve şu ifadeler kullanıldı;

"Kkamu alacaklarının tahsiline ilişkin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde zorunlu süreçleri işletmekle yükümlü İZSU Genel Müdürlüğü’nün tahsil edemediği anapara miktarı 5,5 milyon TL’ye yaklaşmış bulunmaktadır. Ülkemizin son dönemde yaşadığı ve pandemi süreciyle derinleşen ekonomik sıkıntıların etkisiyle ödenemeyen borçların katlanarak arttığı da bir gerçektir.

Yasaların tanıdığı imkanlar çerçevesinde abonelerine her türlü kolaylığı sağlayan Müdürlüğümüz, pandemi sürecinde Askıda Fatura kampanyasıyla faturalarını ödemeyecek durumdaki hemşerilerimizin 1,5 milyon TL’yi aşkın borcunun yardımsever İzmirliler tarafından karşılanmasına imkan tanımış, pandemi nedeniyle faaliyetleri durdurulan veya kısıtlanan 108 bin esnafın su ve atıksu bedellerinde 3 ay boyunca yüzde 50 indirim yapmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü bundan sonraki süreçte de sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde vatandaşlarımızın mağduriyetlerini önlemeye yönelik hassasiyetini sürdürmeye kararlıdır. Yaklaşık 2 milyon abonenin kayıt ve işlemlerinin yürütülmesi sırasında yapılan söz konusu hatanın muhataplarından bir kez de kamuoyu önünde özür dilemekteyiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.