Dolar 32,5578
%0.03
Euro 34,8758
%0.03
Altın 2.427,920
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir yıkımına ‘trafo’ engeli

Büyükşehir yıkımına ‘trafo’ engeli

30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde hafif ve orta dereceli hasar gören ve Mayıs ayında yıkım işlemlerine başlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının yıkımına alanda bulunan ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’na elektrik veren trafo nedeniyle ara verildi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2022 - 10:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde hafif ve orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için yıkım kararı alınmış ve karar yaşanan tüm tartışmalara rağmen uygulamaya konulmuştu.

Simge yapının yıkım ihalesini kazanan Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş., 20 Mayıs tarihinde yıkım işlemlerine başlamıştı.

Yıkım işlemlerinin başlamasıyla birlikte öncelikle asbest raporu olmadığı için durdurulduğu iddiasıyla gündeme gelen Büyükşehir  binası yıkım işlemi bu kez de ‘trafo’ sorunuyla gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre; bugün kadar binanın yaklaşık yüzde 75’i yıkılırken bir süredir yıkım çalışmaları devam edemiyor.

Çalışmaların durdurulmasının gerekçesinin ise Kemeraltı Çarşısı’na elektrik tedarik eden trafonun da yıkım bölgesinde olması ve faaliyet halinde olan trafonun çevresinde yıkım yapılmasının çarşı esnafını zor durumda bırakacağı için yıkımın durdulduğu ifade edildi.

Yer tesliminden itibaren 90 günde tamamlanması planlanan yapının yıkımına, trafonun aktarımının yapıldığında devam edileceği öğrenilirken işin tamamlanması için öngörülen sürenin 1 ay olduğu belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.