Dolar 32,5503
%0.2
Euro 34,9359
%-0.1
Altın 2.446,840
%0.44
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den harita açıklaması: Biz hazırlamadık

Büyükşehir'den harita açıklaması: Biz hazırlamadık

İzmir Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen bir projenin tanıtıldığı görseldeki haritada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarına yer verilmemesi hakkında açıklama yaptı. Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada, ‘’ Söz konusu görsel çalışma İzmir’in bu alanda diğer kentlere öncülük edecek olması dolayısıyla Avrupa Birliği bünyesindeki projenin yürütücüleri tarafından hazırlanmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 04.10.2022 - 16:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği ile yürütülen bir projenin tanıtımında kullanılan ve Kuzey Kıbrıs’a Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yer vermeyen harita gündeme bomba gibi düştü.

Bazı yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi görselin Avrupa Birliği bünyesindeki projenin yürütücüleri tarafından hazırlandığına dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

‘’Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen bir projenin tanıtıldığı görseldeki haritada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarına yer verilmemesi ve bazı yayın organlarında konunun belediyemizle ilişkilendirilmesi hakkında bir açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur. 

İzmir, Avrupa Birliği’nin iklim değişikliğinin yarattığı tehditlere karşı dirençli kentler oluşturmak adına başlattığı İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu kapsamında; 60 CrAFt Cities platformuna dahil edilmiştir. Söz konusu görsel çalışma İzmir’in bu alanda diğer kentlere öncülük edecek olması dolayısıyla Avrupa Birliği bünyesindeki projenin yürütücüleri tarafından hazırlanmıştır.  

Ancak kullanılan haritadaki dikkat çekici hata nedeniyle hiçbir kurumsal paylaşımımızda bu görsele yer verilmemiş, yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için de girişimde bulunulmuştur.
Kamuoyuna önemle duyurulur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.