Dolar 32,5427
%-0.01
Euro 34,8930
%0.08
Altın 2.429,400
%-0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye mühürledi, Müdürlük 'Yıkın' dedi: Selçuk’ta kanun tanımaz uygulama

Belediye mühürledi, Müdürlük 'Yıkın' dedi: Selçuk’ta kanun tanımaz uygulama

Geçtiğimiz aylarda Selçuk’ta tarım arazisine inşa edilen ve kamuoyunda tepkilere yol açan 7 adet kaçak villa, Selçuk Belediyesi tarafından mühürlenmişti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ise geçtiğimiz haftalarda belediyeye gönderdiği yazıyla yapılan yıkılıp alanın eski haline getirilmesi yönünde talimat vermişti. Öte yandan; alandan gelen görüntülerde ise belediye tarafından mühürlenmesi rağmen kaçak yapılarda inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiği görüldü.

  • Ege Postası
  • 28.07.2022 - 17:57

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda Selçuk’ta tarım arazisine inşa edilen ve kamuoyunda tepkilere yol açan 7 adet kaçak villanın inşaat çalışmaları tüm müdahalelere rağmen devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana 7 adet villa yapıldığı gündeme gelmiş ve yapıların ruhsatına ilişkin tartışmalar başlamıştı.

Selçuk Belediyesi yetkilileri alanda yapılaşma izninin İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alındığı söylerken İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise; 1 konut ruhsatı kesebileceği alanda 7 ruhsat kestiğini ve bu ruhsatların da ‘konut ruhsatı’ değil ‘tarım ve hayvancılık ruhsatı’ olduğunu belitmişlerdi.

Konunun gündeme gelmesiyle birlikte AK Parti kanadından tepkiler yükselirken AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, konuyu yargıya taşımıştı.

BELEDİYE MÜHÜRLEMİŞTİ

Kaçak yapıların kamuoyunda tepki toplamasının ardından belediye, yapı ruhsatlarının depo vasıflı olduğu, bu nedenle verilen ruhsatta tek bir elektrik ve su tesisatına izin verdiği ifade edilirken birden fazla alanda elektrik ve su tesisatı çekilmesi nedeniyle yapıları mühürlemişti.

MÜDÜRLÜKTEN ‘YIKIN’ TALİMATI

Belediyenin yapıları mühürleyip çalışmaları durdurmasının ardından çalışmaların devam ettiği görülürken İl Tarım Müdürlüğünün belediyeye yazı yazarak parseldeki kaçak villaların yıkılıp alanın eski haline döndürülmesi için talimat verdiği öğrenilmişti.

ÇALIŞMALARDA ISRARLI DEVAM

Öte yandan; kaba inşaatının tamamlandığı görülen villalara gereke İl Tarım Müdürlüğü gerekse belediye tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği öğrenildi.

Yapım bölgesinden elde edilen görüntülerde, birçok inşaat işçisinin villaların tamamlanması için çalıştığı ve inşaat faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiği görüldü.

İnşaatın mühürlenmesine rağmen inşaat çalışmalarının devam etmesine ilişkin belediye kanadından herhangi bir açıklama yapılmazken, konuya ilişkin ilgili müdürlük yetkilileri tarafından gerekli kontrollerin yapılacağı söylendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.