Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçede mezarlık sorununa neşter

O ilçede mezarlık sorununa neşter

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin son dönemlerde en önemli sorunlarından biri haline gelen mezarlık sorunun çözümü için bir adım daha attı. Gelen talepler ve artan ihtiyaca yanıt vermek için Bayındır ilçesi Çiftçigediği Mahallesinde bulunan, 1/100 bin ölçekli planlarda “Tarım alanı”, 1/25 bin ölçekli planlarda “Mera Alanı” vasıflı taşınmazın statüsü değiştirilerek “Mezarlık Alanı” yapıldı. Hazırlanan ve askıya çıkarılan planlarla birlikte alanın mezarlık olan kullanılmasının önü açılırken bazı koşullar sunuldu.

  • Ege Postası
  • 28.07.2022 - 17:16

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de artan nüfus yoğunluğu ve kentleşme alanlarının fazlalaşmasıyla birlikte mezarlık sorunu gündeme gelmişti. 

İlçe belediye meclisleri ve Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen konu sıklıkla tartışma konusu olmuştu.

Öte yandan; mezarlık sorununun çözümü için bazı girişimlerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Bayındır ilçesinde yaşanan mezarlık sorununa ilişkin bir adım attı.

Büyükşehir, Bayındır ilçesi Çiftçigediği Mahallesi’nde artan ihtiyaç sebebiyle Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda “kamu ortak malı” olarak kayıtlı taşınmazın “Mezarlık alanı” olarak belirlenmesi için çalışmalarını tamamladı.

Hazırlanan planlara göre; Çiftçidere Mahallesi merkezine yaklaşık 500 metre mesafede bulunan 611 parselin bir kısmını kapsayacak olan mezarlık alanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında “Tarım Arazisi”, 1/25 bin ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında ise “Mera Alanı” vasfında kalıyor.

MEZARLIK İÇİN KOŞULLU ONAY

Plan hükümlerinde bulunan gerek görülmesi durumunda alanların vasfının mezar alanı olarak değiştirilebileceği ilkesi doğrultusunda hazırlanan 1/5000 bin ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nı hazırlayarak askıya çıkardı.

Öte yandan; hazırlanan plan raporunda tüm kurumlardan olumlu görüş alındığı bilgisine yer verilirken bazı hususlara dikkat çekildi.

Buna göre; Belirlenen alana ihtiyaç halinde idari tesis binaları, güvenlik odası, ziyaretçi bekleme, morg, gasilhane, ibadet yeri, şadırvan, çeşme, tuvalet ve otopark yapılabilecek. Ancak bahsi geçen kullanımlar plan sınırı içerisinde yer alan koruma alan sınırı içinde yapılamayacak.

Ayrıca planlama bölgesinde yapılan çalışmalarda herhangi bir kültür varlığının bulunması halinde çalışmalar durdurulacak ve bundan sonra yapılacak her türlü işlem için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınacak. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.