Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakanlık yeşil ışık yaktı: ‘Zehir gemisinden’ sonra Aliağa’da yeni tehlike

Bakanlık yeşil ışık yaktı: ‘Zehir gemisinden’ sonra Aliağa’da yeni tehlike

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa’da Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş.’ye ait Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Bertaraf Tesisi için “ÇED olumlu” kararı verdi. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte 7 ilin atıkları Aliğa’da toplanarak bertaraf edilecek.

  • Ege Postası
  • 06.10.2022 - 11:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aya kadar, barındırdığı asbest miktarıyla ‘zehir gemisi’ olarak bilinen eski uçak gemisi NAe Sao Paulo gemisinin söküm tehlikesiyle karşı karşıya olan Aliağa, yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilçede ‘zehirli’ içeriğiyle bilinen atıkların bertaraf edilmesine ilişkin projeye yeşil ışık yaktı.

Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş., Aliağa ilçesi, Şehitkemal Mahallesi Akçekise Mevkiinde “Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Bertaraf Tesisi” kurabilmek için geçtiğimiz yıl bakanlığa başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Bölge halkının şiddetle karşı çıktığı cüruf tesisinin geçtiğimiz yıl düzenlenmesi planlanan “Halkın Katılımı Toplantısı” da protestolara sahne olurken bakanlık, dün  firmanın cüruf tesisi İçin “ÇED olumlu” kararı verdi.

7 İLİN ATIKLARI ALİAĞA’DA TOPLANACAK

Alınan ÇED olumlu kararının ardından 49 milyon 768 bin liraya mal olması beklenen cüruf tesisi projesi kapsamında İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa illerindeki çelikhane tesislerinde gerçekleştirilen çelik üretim faaliyeti sonucunda oluşan cüruf atıkları Aliağa’da bertaraf edilecek.

Tesisin faaliyete geçmesi durumunda yıllık 180 bin ton atık kabul edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.