Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
100. yıl coşkusuna ‘Megastar’ finali

100. yıl coşkusuna ‘Megastar’ finali

İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında düzenlenen kutlamalarında Megastar Tarkan’la coşkulu final yapıldı. Sahneye 'Yolla' şarkısıyla çıkan Tarkan, "Ben arka arkaya şarkılarla devam edeceğim. Şarkılar konuşsun artık" sözleriyle müzik yasaklarını eleştirirken İzmirlilerden de af diledi. Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar alanı dolduran yüzbinlerce İzmirli, Tarkan’ın şarkılarıyla büyük bir coşku yaşadı. Konserde Tarkan'ın şarkıları hep bir ağızdan söylendi.

  • Ege Postası
  • 09.09.2022 - 22:43

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında düzenlenen 9 Eylül kutlamalarında Megastar Tarkan’la coşkulu final yapıldı.

Sabah saatlerinde Basmane Karakolu Cumhuriyet Meydanı’na kadar 350 metrelik Türk bayrağıyla yapılan Zafer Yürüyüşüyle başlayan kutlamalar tüm gün boyunca havada ve karada sürerken akşam saatlerinde, kurtuluş mücadelesinin artırılmış gerçeklikle sahnelendiği gösterinin ardından gerçekleştirilen Tarkan konseriyle son buldu.

Konseri yalnızca İzmir’den değil yurt içi ve yurt dışından yüzbinlerce insan karadan ve denizden takip etti.

Saatler 22.00’yi gösterdiğinde sahneye çıkan Megastar Tarkan ile beraber coşku zirveye taşındı. 

10 yıl sonra ilk halk konserini İzmir’de veren Megastar Tarkan sahneye 'Yolla' şarkısıyla çıktı.

Sanatçının sevilen şarkılarını hep bir ağızdan söyleyen İzmirliler uzun yıllar unutulmayacak anlar yaşadı.

Sahne şovuyla yüzbinleri büyüleyen Tarkan, yaptığı kısa ve net konuşmada iktidarın müzik yasaklarını eleştirdi ve "Ben arka arkaya şarkılarla devam edeceğim. Şarkılar konuşsun artık. Ne güzel bir günde ne güzel bir şehirdeyiz. 10 sene olmuş. Ayıp bana. Affet İzmir beni, affet. Daha çok buluşalım" diyerek İzmirlilere mesaj da verdi.

Tarkan konseri sırasında "İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun. Burada olmak benim için büyük onur, büyük bir şeref. Çok teşekkür ederim" dedi. 

Öte yandan Tarkan konserde İzmir Marşı'nı da okumayı ihmal etmedi.

Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan alanı dolduran yüzbinlerce İzmirli, Tarkan’ın şarkılarıyla büyük bir coşku yaşadı. 

Tarkan konserin kapanışında Gündoğdu Meydanı'ndan seslendi; "Her şeye kafayı takmayın, gördünüz sahnem yıkıldı. Hayat bu ne olacağı belli olmuyor! Her günü son günümüz gibi yaşamak lazım. Birbirimizi sevmemiz lazım! Biz öyle bir milletiz onu bir daha yakalamamız lazım!" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.