Dolar 32,5280
%0.28
Euro 34,8032
%0.18
Altın 2.442,900
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Meclisi’nden ortak karar: 29 Ekim’de toplu ulaşım 1 kuruş

Büyükşehir Meclisi’nden ortak karar: 29 Ekim’de toplu ulaşım 1 kuruş

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu İzmir Kültürpark’ta gerçekleştirildi. Oturumda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşım ücretinin 1 kuruş olmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 14.10.2020 - 18:42

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi İzmir Kültürpark 1 No’lu Hol’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. Meclis açılışında konuşan Başkan Soyer, dün yağan sağanak yağış nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun sıkıntılarını ileterek, “Dün yağan sağanak nedeniyle vatandaşlarımız ciddi sıkıntılar yaşadı Konak’ta metrekareye 39, Karabağlar’da 37 litre yağmur yağdı. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Tüm kararların oy birliği ile alındığı Meclis’te alınan en önemli karar ise Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşımda uygulanacak ücretlendirme tarifesi oldu.

Başkanlık makamında gündeme eklenen “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılında Cumhuriyet Bayramı kutlama ve etkinliklerine hemşehrilerimizin katılımını kolaylaştırmak amacıyla, 29 Ekim tarihinden önce Cumhurbaşkanı tarafından 08/01/2002 tarihli, 4736 sayılı Yasanın birinci maddesinin birinci fıkrasından muaf tutulması ile ilgili karar alınması halinde; İzmir Büyükşehir Belediyesine ait ve ESHOT Genel Müdürlüğü denetimindeki toplu ulaşım araçlarında yalnız, 29/10/2020 Cumhuriyet Bayramı günü ücretsiz tarife uygulanması; muaf tutulması ile ilgili karar alınmaması halinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesine ait ve ESHOT Genel Müdürlüğü denetimindeki toplu ulaşım araçlarında yalnız 29/10/2020 Cumhuriyet Bayramı günü için mevcut sistemdeki aktarma kuralları geçerli olmak üzere biniş bedelinin 1 Kuruş, aktarmaların ise ücretsiz olması; Bilet 35 tarifesinde aktarma hakkı uygulanmaksızın her binişten 1 kontör, Kontörlü Ulaşım Kartlarında ise aktarma hakkı uygulanarak 1 kontör şeklinde tarifenin uygulanması” ifadeleriyle gündeme eklenen madde komisyonlara gönderilmeksizin oylandı.

Meclis üyelerinin oy birliği ile verdiği karar doğrultusunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşım ücretinin yalnızca o güne özel olması kaydıyla 1 kuruş olmasına karar verildi.

ARAÇ HİBESİ YOLDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs filosuna yenisini eklemesinin ardından atıl duruma çıkan araçlar kullanıma çıkan araçlar belediyelere hibe edilmeye başlandı. Konuya ilişkin gündeme eklenen, “ESHOT Genel Müdürlüğü dayanıklı taşınır kayıtlarında bulunan ve önerge eki Teknik Raporda belirtilen araç grubu içinde yer alan; Otokar Doruk tipi 2012 model, 35 DA 0350 Plakalı ve Otokar Doruk tipi 2012 model, 35 DA 0401 Plakalı otobüslerin Kemalpaşa Belediye Başkanlığına, Otokar Doruk tipi 2012 model, 35 DA 2776 Plakalı ve Otokar Doruk tipi 2012 model, 35 DA 2830 Plakalı otobüslerin Menderes Belediye Başkanlığına, Isuzu Q-Bus tipi 2008 model, 35 CLZ 15 Plakalı otobüsün Beydağ Belediye Başkanlığına bedelsiz olarak hibe edilmesi” önerisi ise görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

SOYER'DEN DEMOKRASİ VURGUSU

Gündem dışı kouşmalarda söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin dün yağan sağanak yağış nedeniyle vatandaşların büyük zarar gördüğünü belirterek, “Dünkü İzmir’imize olan selde baya selde göre insanlarımız oldu. Karabağlar’da, Konak’ta,  Karşıyaka’da. Bergama’mızda hasar gören yerler oldu. Aziziye, Ayazkent Mahallelerimiz başta olmak üzere afetten etkilenen her şeye müdahale edildi. Ağaçları kaldırma çabaları, arıza göre elektrik direklerinin tamiri ile ilgili tüm çabalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Arazilerimize ani su baskınlarını önlemek için DSİ kanal temizleme çalışmalarına başladı” diye konuştu.

Gündem dışı konuşmalarda MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin dışında hiç kimse söz almazken bir önceki oturumda yaşanan tartışmalara hitaben konuşan Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin bugüne kadar gösterdiği uyum içindeki çalışma kültürünün teamüllerinin genişleyerek devam etmesini diliyorum. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz anlayışa teşekkür ediyorum. Bundan sonra İzmir Büyükşehir Meclisi'ndeki uygulamaların demokratik ve Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” dedi.

BİRLİKTELİK POZU

Meclisin ardından partilerin grup başkanvekilleri ve sözcüleri birliktelik pozu verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.