Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Çalkaya Ankara'daki İnciraltı zirvesini değerlendirdi: Bizim koşulumuz...

Başkan Çalkaya Ankara'daki İnciraltı zirvesini değerlendirdi: Bizim koşulumuz...

İzmir kamuoyunda son haftaların en tartışmalı konularından olan İnciraltı'ndaki arazi sorunu ile ilgili dün Ankara’da gerçekleştirilen toplantıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi bürokratları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıyı değerlendiren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, ortak bir masada toplanılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken alan ile ilgili ikinci toplantının İzmir’de yapılacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.10.2020 - 13:53

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in EXPO süreçlerinde sürekli gündeme gelen İnciraltı’ndaki arazi sorunu geçtiğimiz haftalarda yeniden kent gündemine oturmuştu. İl Toprak Koruma Kurulu alanda yaptığı incelemeler sonucunca alanın plana açılması yönünde onay kararı vermişti.

Konunun paydaşlarından olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’nin incelemeye çağırılmaması ise kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Yaşanan gelişmelerin ardından ise AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, planlamayı gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin, görüş ve önerilerini dinlemek üzere, bakanlıkta yapılacak toplantıya davet edildiklerini duyurmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi bürokratları alanla ilgili planları görüşmek üzere dün Ankara’da bir araya geldiler.

Gerçekleştirilen toplantıyı Egepostası’na değerlendiren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, bunun bir ön görüşme olduğunu belirtirken Bakanlığın konunun paydaşlarını masaya davet etmesinin olumlu bir adım olduğunu söyledi.

“SORUN ÇÖZÜMÜNDE MUTABAKAT”

Gerçekleştirilen toplantının bir ön görüşme olduğunu belirten Başkan Çalkaya, “Dün hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Balçova Belediyesi’nin teknik ekibi Ankara’da Bakanlık toplantısına gitti. İnciraltı’ndaki alana dair yapılacak olan planlarla ilgili önerilerimizi aldılar. Hem Bakanlık hem Büyükşehir hem de biz ortak bir planla buradaki sorunun çözülebileceğine dair mutabakata vardık. Tabii bu bir ön görüşmeydi. Ortada netleşmiş bir plan yok henüz. Bizim alanla ilgili olarak, daha büyük bir alanın yeşil alan olarak kalması konusunda bir talebimiz var. Yani planın yeşil dokuyu bozmadan sağlık, eğitim alanlarında planlanmasını istiyoruz. Bizim koşulumuz yeşil alanların korunması” dedi.

“ORTAK BİR MASADA TOPLANILMASI OLUMLU BİR ADIM”

İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi’nin konunun önemli paydaşlarından olduğunun altını çizen Başkan Çalkaya, “Bakanlığın Balçova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ni toplantıya çağırmasının olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Sonuçta Büyükşehir’in ve Balçova Belediyesi’nin içinde olmadığı bir plan çok hoş olmayacaktı. Biz başından beri üç kurumun ortak karar alması gerektiğini söylüyoruz. Bu açıdan bakıldığında üç kurumun ortak bir masada toplanması olumlu bir adım.

İKİNCİ TOPLANTI İZMİR’DE OLACAK

Alana ilişkin ikinci toplantının İzmir’de gerçekleştirileceğini söyleyen Çalkaya, “Bakanlık ile ikinci toplantımız İzmir’de olacak. Bakanlık bazında hem Tunç Başkan ile hem de benimle daha sonra detaylı bir görüşme yapılacak. Henüz tarihi belli değil. Gerçekleştirilen ikinci toplantıda Bakanlık iki belediyeyle de görüşüp önerilerimizi dinleyecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Çalkaya alanın öneminden de bahsederek şunları söyledi; “Burası İzmir ve Türkiye için çok önemli bir yer. Nitelikli ve güzel bir planla burası kurtarılabilir. Yeşili bol bir şekille planlandığında buradaki projenin çok daha faydalı olacağını düşünüyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.