Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeytinlikleri madenciliğe açan düzenleme, kanun teklifinden çıkarıldı

Zeytinlikleri madenciliğe açan düzenleme, kanun teklifinden çıkarıldı

Zeytinliklerin madenciliğe açılması ile ilgili düzenleme TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifinden, AKP ve MHP milletvekillerinin verdiği önerge ile çıkarıldı. Öte yandan Komisyon görüşmelerine yarın devam edecek.

  • Ege Postası
  • 14.12.2022 - 22:01

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, bugün; Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü. Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerinin görüşmesine geçildi.

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasına ilişkin düzenleme, AK Parti ve MHP milletvekillerinin önergesi ile kanun teklifinden çıkarıldı.

Söz konusu madde ile zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yürütülmesinin önü açılıyordu. Madde ile Maden Kanunu’na geçici 45’inci madde ekleniyordu. Maddede, “Elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlar veya fiili olarak üzerine zeytinlik bulunan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmı izin verilecek maden sahalarının bulunduğu ilçe ve il sınırlarına öncelik vermek suretiyle taşınmasına” ifadeleri yer alıyordu.

Kanun teklifinin görüşmelerine yarın ikinci maddeden devam edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.