Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılbaşında Reina benzeri katliam hazırlığındaki 2 IŞİD'li yakalandı

Yılbaşında Reina benzeri katliam hazırlığındaki 2 IŞİD'li yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tacikistan ve Özbekistan uyruklu iki IŞİD mensubunun, 2017’de İstanbul Ortaköy’deki eğlence mekanı Reina‘ya yapılan saldırının bir benzerini geçen yılbaşında da yapmaya hazırlanırken yakalandığını duyurdu. Emniyet açıklamasında, “Abu Maymuna” kod adlı Tacikistan kökenli K.Z.I.'nin 4 Ocak’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, Özbek asıllı A.M.'nin ise hakkındaki adli işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2023 - 21:39

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttüğü çalışmalar sonucu, silahlı terör örgütü IŞİD'in Afganistan kolundan “Abu Maymuna” kod adlı Tacikistan uyruklu bir teröristin, sosyal medya hesaplarından; propaganda içerikli paylaşımlar yaptığını tespit etti.

Paylaşımlarında “kâfir” olarak nitelendirdiği ülkelere karşı saldırı talimatı veren ve Türkiye’yi de sözde “kâfir” ülke olarak hedef gösteren, patlayıcı uzmanı olan ve patlayıcı yapımını başka örgüt üyelerine de aktaran “Abu Maymuna” kod isimli teröristin K.Z.I. olduğu belirlendi. Hücre üyesinin birlikte hareket ettiği iş birlikçisi Özbekistan uyruklu A.M.’yla birlikte 6 yıl önce İstanbul Ortaköy’de Reina adlı eğlence mekanına yönelik düzenlenen saldırının benzeri bir eylemin hazırlığında oldukları belirtildi.

TERÖR ŞÜPHELİLERİNİN KAÇMAYA ÇALIŞTIĞI ARAÇ, TEKERİNE ATEŞ EDİLEREK DURDURULDU

Söz konusu 2 şüphelinin izini süren güvenlik ve istihbarat birimleri, 31 Aralık 2022 tarihinde, Başakşehir ilçesinde şüphelileri takibe aldı. Zanlılar, araçlarıyla birlikte kontrol altına alınmak istenirken, tedirgin halde kaçmaya başladı. Emniyet kuvvetleri tarafından takibe alınan 2 terörist, ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya devam etti. Kaçan IŞİD üyelerinin içinde bulunduğu araç, tekerleğine ateş edilerek durduruldu. Araç içerisinde bulunan ve yılbaşı günü eylem hazırlığında olduğu anlaşılan K.Z.I. ve A.M. isimli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi. IŞİD'in Afganistan kolu Horasan grubunda faaliyet gösterdiği ve örgüt üyelerine bomba eğitimi verdiği belirlenen “Abu Maymuna” kod adlı Tacikistan kökenli terör şüphelisi K.Z.I., 4 Ocak’ta çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

Aynı operasyon yakalanan Özbek asıllı A.M. hakkında ise adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.