Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarıkamış'ta otelin tavanı çöktü: Yaralılar var!

Sarıkamış'ta otelin tavanı çöktü: Yaralılar var!

Kars'ta Sarıkamış Harekatı'nın 108´inci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan belgeselin gala gösteriminin yapılacağı salonun asma tavanı çöktü. Çökme sonucu hayati tehlikesi bulunmayan 10 yaralı hastaneye kaldırıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da otele gelerek incelemede bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralanan 32 kişinin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2023 - 20:41

Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki otelde düzenlenen belgesel gala gösteriminde salonun tavanı çöktü.

Sarıkamış şehitleri anısına ilçedeki otelin salonunda gerçekleştirilen programda asma tavanın çökmesi sonucu bazı kişiler yıkıntının altında kalarak yaralandı.

FOTO:DHA

10 KİŞİ HAFİF YARALANDI

Olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre olayda hafif yaralanan 10 kişi, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da hastanedeki yaralıları ziyaret etti.

Kars Valisi Türker Öksüz, gazetecilere, otelin tavanının çökmesi sonucu yaralıların olduğunu belirterek, "İlk belirlemelere göre hayati tehlikesi olan yaralımız yok. Biz ayrıntılı bilgileri paylaşacağız. Şu an hastanemizde 10 kişi var. Önemli problemi olan yok. Tedavileri devam ediyor." diye konuştu.

FOTO: DHA

VALİ ÖKSÜZ'DEN AÇIKLAMA: ŞU ANDA HASTANELERİMİZDE 10 KİŞİ VAR

Kars Valisi Türker Öksüz, Sarıkamış Belgeselinin gala gösteriminin yapılacağı otelin salonunun asma tavanının çökmesine ilişkin açıklama yaptı. Vali Öksüz, "Sarıkamış Belgeselinin gala gösterisinin yapılacağı salonda tavanın çökmesi sonucu bazı yaralılarımız var. Şu anda hayati tehlikesi olan yaralı yok ilk gelen bilgilere göre. Şu anda hastanelerimizde 10 kişi var. Önemli problemi olan yok, tedavileri tedavi devam ediyor" dedi.

GÖÇÜK ALTINDAN KURTARILAN KİŞİ KONUŞTU

Öte yandan, hastanede göçük altından hafif yaralı olarak çıktığını söyleyen Mustafa Küpeli, salonda yaklaşık 140 kişi bulunduğunu ifade etti. Küpeli, "Ben de göçük altında kaldım. Nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Ayağımdan yaralandım. Ciddi bir sağlık sorunum yok" diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: YARALANAN 32 KİŞİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki otelde salonun tavanının çökmesi sonucu yaralanan 32 kişinin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı etkinlikleri kapsamında otelde düzenlenen belgesel gala gösteriminde salonun tavanının çökmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Otelin tavanının çökmesi sonucu 32 kişinin yaralandığını belirten Koca, "Yaralıların 23'ü ayaktan başvurdu, 9 yaralı ambulanslarla Kars Sarıkamış Devlet Hastanesine nakledildi. Yaralıların genel durumları iyi. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

CHP HEYETİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Sarıkamış Harekatı’nın anma etkinlikleri kapsamında Kars’ta bulunan CHP heyeti ise yaralananların kaldırıldığı hastaneyi ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ile birlikte Sarıkamış Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı. Akın, şunları söyledi:

“Sarıkamış’tayız, Ensar Aytekin milletvekilimiz ve Aylin Başkanımız, il başkanımız ve il örgütümüz ile birlikte hastanedeyiz. Burada etkinliğin yapılacağı platformda bir çökme oldu ve bu çökme neticesinde maalesef 17 yaralı var. Ancak aldığımız haber, güzel bir haber; bu yaralıların hafif yaralı olduğuna dair. Durumlarının ağır olmadığı yönündeydi. Burada, hastanede takip ediyoruz. Takip etmeye de devam edeceğiz.”

 AYLİN NAZLIAKA’NIN DİNLEDİĞİ YARALI VATANDAŞ: BİZ DEPREM ZANNETTİK, DEPREM SESİ DEĞİLDİ. TAVAN OLDUĞU GİBİ KOMPLE DÜŞTÜ

Sarıkamış’ta bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Sarıkamış Devlet Hastanesi önünde, şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda Sarıkamış’tayız. Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü vesilesi ile buraya gelmiştik. Ancak az önce aldığımız bir habere göre bir otelin çatısı çökmüş ve otelde 140 kadar kişi varmış. Bunlardan 10 kadarının hastaneye gittiği söyleniyor. Biz de birazdan hastaneyi ziyaret edeceğiz ve yaralıların hem sağlık durumu ile ilgileneceğiz hem de geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağız. Ama tabii ki bu süreç içerisinde denetimlerin yeteri kadar yapılmadığı gerçekliğini de buradan bir kez daha duyurmak istiyoruz.”

Nazlıaka, bu açıklamasının ardından hastaneye yaralıları ziyaret etti. Hafif yaralı Nuri Akkaya, Nazlıaka’ya “İki patlama sesi geldi. Biz deprem zannettik, deprem sesi değildi. Tavan olduğu gibi komple düştü” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.