Dolar 48,6744
%0.04
Euro 55,9974
%0.31
Altın 6.834,087
%2.47
Bist-100 13.509,76
%2.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaşar Üniversitesi’nde iki fakülte kapatıldı: Karar Resmi Gazete’de

Yaşar Üniversitesi’nde iki fakülte kapatıldı: Karar Resmi Gazete’de

İzmir’deki Yaşar Üniversitesi’nde iki fakültenin kapatılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi kapatıldı. Kararla birlikte üç üniversitede daha akademik birim düzenlemesine gidildi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2026 - 09:41
  • Güncelleme: 17.09.2026 - 16:18

EGE POSTASI - Yükseköğretim kurumlarının akademik yapılanmasına ilişkin yeni karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

17 Eylül 2026 tarihli ve 33373 sayılı Resmî Gazete’de yer alan 11788 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile dört üniversitede fakülte ve enstitülere yönelik düzenlemeler yapıldı.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’NDE İKİ FAKÜLTE KAPATILDI

Kararın İzmir’i ilgilendiren bölümünde, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kapatılmasına karar verildi.

Üniversitenin kendi internet sitesindeki bilgilere göre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı birçok bölüm 2016-2017 akademik yılından itibaren İşletme Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde öğrenci almaya başlamıştı. Fen-Edebiyat Fakültesi’ndeki bazı bölümler de aynı dönemden itibaren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine aktarılmıştı.

3 ÜNİVERSİTEDE DÜZENLEME

Aynı kararla Amasya Üniversitesi bünyesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulurken, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Afet Araştırma Enstitüsü oluşturuldu. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin adı ise Nezahat Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi olarak değiştirildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.