Dolar 48,6576
%0.06
Euro 56,1768
%-0.02
Altın 6.789,043
%1.12
Bist-100 13.148,84
%-5.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili eski İzmir Milletvekili Turhan hakkında soruşturma başlatıldı

AK Partili eski İzmir Milletvekili Turhan hakkında soruşturma başlatıldı

Eski AK Parti İzmir Milletvekili ve Ekonomist İbrahim Mustafa Turhan hakkında, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek resen soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Turhan’ın sermaye piyasası araçlarına ilişkin yatırımcılarda korku ve paniğe yol açabilecek nitelikte paylaşımlar yaptığı yönünde tespitler bulunduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 16.09.2026 - 18:03
  • Güncelleme: 16.09.2026 - 18:07

Ekonomist ve eski AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, sosyal medya platformlarında yer alan ve kamuoyuna yansıyan bazı paylaşımlar nedeniyle Turhan hakkında resen işlem başlatıldığı bildirildi. Başsavcılık, söz konusu paylaşımların doğrudan ya da dolaylı olarak sermaye piyasası araçları hakkında yatırımcılarda korku ve paniğe neden olabilecek nitelikte olduğuna ilişkin tespitler bulunduğunu belirtti.

Turhan’ın kullandığı belirtilen “@ibrahimmturhan2” adlı sosyal medya hesabı da soruşturma kapsamında incelemeye alındı.

İbrahim Mustafa Turhan, AK Parti’den İzmir milletvekili olarak 25’inci ve 26’ncı dönemlerde TBMM’de görev yaptı. Turhan ayrıca geçmişte Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı ve Borsa İstanbul’un kurucu yönetim kurulu başkanlığı ile genel müdürlüğü görevlerinde bulundu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.